In anul 2000 moare x, ramanand o sotie supravietuitoare si 2 copii (A si B). Nu se face succesiunea dupa x, dar in succesiune intra doar un apartament cu 3 camere si mobila din el (bunuri comune obtinute in timpul casatoriei). Din aceasta succesiune lui A i-ar reveni 3/8, in calitate de descendent.
In august 2001 se casatoreste unul din cei 2 copii (A), iar in septembrie 2001 moare. Nu s-a facut succesiunea nici dupa moartea lui A. A impreuna cu sotia nu au avut bunuri comune pt ca in interval de o luna de la casatorie nu au avut timp sa achizitioneze, iar in aceasta perioada de o luna, A a stat 3 saptamani in spital. Banii obtinuti de cei doi de la nunta, suma de 2000 de euro, a fost depusa la banca pe numele surorii lui A care i-a folosit pentru cheltuilelile de spitalizare si pomenile care s-au facut din 2001 pana in 2006
Sotia lui A cere in 2006 suma de 1000 de euro plus dobanda, partea ei din mostenirea lui A. Sotia lui A are dretul la 1/3 din succesiunea lui A, venind in concurs cu mama si sora acestuia.
Cum ar putea dovedi ca a acceptat succesiunea dupa A? Ea nu a participat cu bani la nici una din pomenile care s-au facut pt A. Stiu ca nu se considera acceptare tacita participarea la pomeni, dar ar avea sanse sa obtina ceva intr-un proces de partaj.?Ce ar putea face sora si mama lui A ca sa o impiedice sa obtina ceva?
Mama lui A vrea sa vanda apartamentul pe care l-a dobandit impreuna cu x si nu poate sa o faca fara a face, in prelabil, succesiunea.
Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu, va mai ofer si alte informatii care v-ar putea ajuta sa-mi dati un raspuns.
Va multumesc!
Pai bineinteles ca nu poate sa-l vanda atat timp cat nu este proprietara.Deschide-ti succesiune dupa x.fiecare v-a avea certificat de mostenitor,cu trecerea bunurilor pe rol,apoi deschide-ti dupa copilul care a murit,se fac iar certificate de mostenitor,si abia pe urma fiecare v-a putea sa vanda partea pe care este proprietar.
:O
Ba e proprietara, doar ca e in indiviziune cu ceilalti mostenitori.
Iar certificatul de mostenitor NU E TITLU DE PROPRIETATE!!!!!!!!!!
El arata doar cine e defunctul, cine sunt mostenitorii, care-s bunurile si care a cota fiecaruia.
Bineinteles a poata sa vanda, insa doar partea sa de drept. Poate sa vanda si tot bunul; aici intervin dispozitiile privind vanzarea bunului altuia, valabilitatea vanzarii urmanda sa se definitiveze in urma partajului.
Nora e rezervatara la mostenirea sotului, asa incat dreptul ei nu poate fi ignorat.
Trebuie privite lucrurile si dpv al dreptului de optiune, respectiv al celor 6 luni.
Dar cu numai tu ai toate datele, doar la ;)tine se gaseste rezolvarea...
El arata doar cine e defunctul, cine sunt mostenitorii, care-s bunurile si care a cota fiecaruia.
Bineinteles a poata sa vanda, insa doar partea sa de drept. Poate sa vanda si tot bunul; aici intervin dispozitiile privind vanzarea bunului altuia, valabilitatea vanzarii urmanda sa se definitiveze in urma partajului.
Nora e rezervatara la mostenirea sotului, asa incat dreptul ei nu poate fi ignorat.
Trebuie privite lucrurile si dpv al dreptului de optiune, respectiv al celor 6 luni.
Dar cu numai tu ai toate datele, doar la tine se gaseste rezolvarea...;)
Bineinteles ca poata sa vanda, insa doar partea sa de drept. Poate sa vanda si tot bunul; aici intervin dispozitiile privind vanzarea bunului altuia, valabilitatea vanzarii urmanda sa se definitiveze in urma partajului.
Dar cu numai tu ai toate datele, doar la tine se gaseste rezolvarea...;)
Sorry pentru repetare, calculatorul mi-a jucat feste:">
Alte discuții în legătură
Drepturi succesorale
mody
Buna seara si Craciun Fericit
Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele .
Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cris21
Buna ziua tuturor1
As avea o intrebare cu privire la ce variante legale exista pentru cineva care ar dori sa la,sa dea sau sa daruiasca partea sa de ... (vezi toată discuția)