avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ca sa modific contractul de munca de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ca sa modific contractul de munca de la norma intreaga, ...

Buna ziua!
Ca sa modific contractul de munca de la norma intreaga, la 4 ore/zi, trebue sa notific salariatul prin ceva act sau e suficient actul aditional.
Daca e de acord il semneaza. Daca nu ce fac?
Avand in vedere ca nu prea mai am activitate la acel punct de lucru.
Ii prezint o decizie de preaviz pentru somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen.herlicska , utilizator 12:14, 4 Iunie 2022
Sunt doua modalitati :
1.
a)Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.
b) dupa informare, se incheie actul aditional.

2. Se incheie direct actul aditional de modificare. In acest caz, obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.
Va multumesc mult!
Eu intotdeauna am aplicat a doua varianta, dar m-a intrebat cineva de prima varianta si nu stiam sigur daca e asa. Informarea poate fi verbala? Sau e obligatoriu sa fie scrisa?
Trebuie sa fie scrisă.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face trecerea de la cim pe durată determinată la cim pe durată nedeterminată? Ioriana Ioriana Cand trec salariatul de pe determinata pe nedeterminata inainte de ai face actul aditional la contractul individual de munca ii fac o decizie prin care ii ... (vezi toată discuția)
Act aditional majorare salariu niko79 niko79 Pentru majorarea salariului este obligatorie si informarea sau numai actul aditional? Daca da, pe informare ce data sa pun inainte de 01.07.2015 sau pot pune ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Imi puteti spune si mie un procedeu legal prin care as putea sa micsorez un salariu? Multumesc (vezi toată discuția)