avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare salariu

Imi puteti spune si mie un procedeu legal prin care as putea sa micsorez un salariu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria_ru , utilizator 10:36, 29 Iulie 2010
cu acordul salariatului ,cu act aditional la ctr de munca care se inregistreaza la ITM
atat doar? mi se parea prea simplu si de aceea am zis sa intreb totusi. stiam insa ca trebuie sa am acordul angajatului. Dar nu trebuie o motivare a acestui lucru? din ce cauza o fac? cum ar fi de exemplu situatia economica? multumesc
Daca aveti acordul salariatului, nu va trebuie niciun fel de motivare - e suficient ca asa vor ambele parti.
Inainte de incheierea actului aditional, angajatorul are obligaţia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le modifice în contract.
Act adiţional la contract se incheie într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului.
multumesc mult =D>=D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere decizii drepturi salariale monicalirca monicalirca Pentru modificarea drepturilor salariale nu trebuie mai intai sa se emita o decizie si apoi sa se intocmeasca actul aditional ? Exista cazuri cand se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ca sa modific contractul de munca de la norma intreaga, ... carmen.herlicska carmen.herlicska Buna ziua! Ca sa modific contractul de munca de la norma intreaga, la 4 ore/zi, trebue sa notific salariatul prin ceva act sau e suficient actul aditional. ... (vezi toată discuția)
Fara carte de munca randy16 randy16 Dupa 7 luni de munca, angajatorul nu a facut inca carte de munca nici unui salariat pe motiv ca ITM-ul nu dispune momentam de asa ceva. Se poate sa fie ... (vezi toată discuția)