avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii poate constitui asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii poate constitui asociatia de proprietari depozite ...

In ce conditii poate constitui asociatia de proprietari depoziet bancare?
Cel mai recent răspuns: Albero , utilizator 19:17, 5 Iunie 2022
In ce scop ar constitui asociatia de locatari depozite bancare ? Are prea multi bani si nu stie ce sa faca cu ei ?
Indiferent de scop, conditiile constituirii de depozite bancare sunt cele oferite de banca.
Nu la condițiile puse de banca ma intrebam, mai bine spus dacă asociația poate constitui depozit pe baza hot. AdGen. sau dacă Ad. Gen ori C. E.x pot hotara în acest sens?
Da este vorba despre o asociație de proprietari care are constituite depozite la banca. Ați mai întâlnit o asemenea situație? Acum cred ca înțelegeți întrebarea adresata acestui forum.
Asociația poate lua și credite, e scris în legea 196 din 2018, așa că prin similitudine, poate avea și depozite. Problemele care se pun aici sunt doar două :prima ar fi că trebuie vot în AG, a doua că veniturile (eventuale dobânzi) trebuie transferate în fondul de reparații. Așa spune legea.
Aștept răspuns și de la un avocat! Principiul similitudinii în legea 196/2018...

Alte discuții în legătură

Poate fi președintele asociației și casier? În condițiile ... Cixutz Cixutz [b]Poate fi președintele asociației de proprietari și casier? [/b] În condițiile legii 196/ 2018 poate fi președintele asociației și cel care ... (vezi toată discuția)
Cine are acces la banii asociației MihaiMihalcea MihaiMihalcea Bună ziua, Am fost președinte la o asociație de proprietari timp de 9 luni de zile unde am avut drept administrator o firmă competentă în domeniu ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)