sotia a intentat actiune de divort, am cumparat un apartament prin intermediul bancii si este ipotecat. acum sotia doreste sa ma despagubeasca urmand ca apartamentul sa-i revie in totalitate .eu nu doresc acest lucru , doresc ca apartamentul sa il scoatem la vanzare, urmand ca fiecare sa-si primeasca partea.intrebarea este daca poate sa ma despagubeasca chiar daca nu doresc acest lucru
Exista posibilitatea vanzarii apartamentului si impartirea banilor din vanzarea apartamentului,sunt sanse mai mici daca celalalt sot nu isi doreste aceasta si are posibilitatea de a-i plati celuilalt sot cota stabilita in urma partajarii bunurilor.
instanta poate, in cadrul partajului, sa dea apart. in lotul ei, chiar daca tu nu doresti acest lucru. La luarea unei asemenea decizii, va conta, printre altele, cine plateste acum ratele, cine are salariul mai mare si, mai ales, cine va ramane in apartament. Trbuie sa ai un motiv temeinic ca apartamentul sa nu-i fie atribuit ei si nu doar pentru ca asa ai tu chef fiiB-)ndca esti suparata pe ea...
instanta poate, in cadrul partajului, sa dea apart. in lotul ei, chiar daca tu nu doresti acest lucru. La luarea unei asemenea decizii, va conta, printre altele, cine plateste acum ratele, cine are salariul mai mare si, mai ales, cine va ramane in apartament. Trbuie sa ai un motiv temeinic ca apartamentul sa nu-i fie atribuit ei si nu doar pentru ca asa ai tu chef fiindca esti suparata pe ea...B-)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
Jokera
Buna ziua,daca am divorțat prin notar,dar nu sunt de acord sa vand apartamentul care este bun comun,ma poate obliga cineva? Mentionez ca el a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii
olla28t
Buna ziua,
Sunt inginer si am 2 copii de 10 si 11 ani. Nu ma mai inteleg cu sotia de cativa ani.Tipa si e tot timpul nemultumita.Nici nu lucreaza ( a lucrat ... (vezi toată discuția)