avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, lucrez la o firma de paza de 5 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, lucrez la o firma de paza de 5 ani, program 24/48, ...

Buna seara, lucrez la o firma de paza de 5 ani, program 24/48, luna trecuta angajatorul mi-a spus sa-mi dau demisia si sa semnez un contract de munca cu o alta firma de paza.
Nu am semnat contractul de munca dar am facut cererea de demisie, dupa doua zile am primit un act de incetarea activitatii si o adeverinta de vechime.
Pe adeverinta ultimile 7 luni salariul de baza a fost modificat la jumatate 1150 lei si 1275 lei, am luat legatura cu angajatorul si mi-a spus ca am avut contractul de munca pe 4 ore, dar o sa platesca la casa de pensii diferenta anul asta.
Vreau sa va intreb daca se poate plati.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
Daniel641, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:06, 9 Iunie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va minte cum a facut-o și pana acum.
sa inteleg ca nu se poate plati? singura solitie este sesizarea ITM?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand orice modificare a contractului de munca se face prin act aditional semnat de ambele parti. Ati semnat un act aditional de modificare a programului de munca? Daca erati part time cum de ati lucrat si ati facut ore suplimentare? Diferenta de platit despre care spune , nu vad sa fie posibila in acest caz. Solicitati in scris explicatii pentru a avea un punct de pornire daca doriti sa mergeti mai departe ITM , instanta etc
Da, poate sa plateasca retroactiv ... reface toate actele, state de plata, declaratii D112 etc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
reface toate actele, state de plata, declaratii D112 etc.

Plus pontajele...
În opinia mea, nu poate să le refacă dacă nu înlocuiește contractul de muncă de 4 ore/zi cu unul cu 24/48, cum a lucrat în realitate. Pe ce bază face rectificativa la D112?

Recitiți ce scrie userul:
o sa platesca la casa de pensii diferenta anul asta.

Ar trebui să plătească și impozit și contribuția la sănătate dacă ar reface D112, nu doar CAS.
Angajatorul e un mincinos de joasă speță.

Alte discuții în legătură

Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru in 12/24 12/48 pab|o pab|o Buna ziua. Iata si problema mea. De cativa ani sunt angajat intr-o firma de lucru multinationala cu contract de munca pe durata nedeterminata, programul de ... (vezi toată discuția)
Contract cu 2 ore de munca mary_131979 mary_131979 Buna ziua. am si eu o problema poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. de aproape 2 ani lucrez la un patron , timp de 10 luni am semnat vre-o trei ... (vezi toată discuția)