avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce îmi trebuie sa treaca tatal meu apartamentul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce îmi trebuie sa treaca tatal meu apartamentul pe numele copiilor ...

Ce îmi trebuie sa treaca tatal meu apartamentul pe numele copiilor pentru ca tatal sa recasatorit ,mama find moarta sa nu avem probleme la apartament este de acord tatal. mulțumesc
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 18:08, 6 Iunie 2022
Copiii sunt minori?
Nu,toți au peste 18 ani

raluk0207 a scris:

Copiii sunt minori?

Pe numele caror copii? Ai lui sau ai dvs., respectiv nepotii tatalui dvs.?
Fratii mei copii lui.

irina.pricop a scris:

Pe numele caror copii? Ai lui sau ai dvs., respectiv nepotii tatalui dvs.?

Va poate vinde la toti apartamentul si platiti un pret just, la valoarea de piata sau vi-l poate da prin contract de intretinere cu drept de uzufruct viager (presupun ca doreste sa ramana si sa traiasca in continuare in acel apartament). Eventual, de uzufruct viager poate beneficia si sotia tatalui, daca doriti. Nu se intelege in ce relatii sunteti cu ea si nici in ce relatie este tatal cu ea, din moment ce se gandeste sa o dezmosteneasca, practic. Dar, ca idee, fata de ea nu aveti nici o obligatie. Insa ea este mostenitor rezervatar al tatalui, astfel ca in cazul in care tata face testament sau donatie, acestea sunt atacabiile in limita rezervei sale succesorale. La fel si vanzarea daca pretul este derizoriu si/sau nu este realmente platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)