avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma unui proces de ieșire din indiviziune a unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma unui proces de ieșire din indiviziune a unor terenuri ...

În urma unui proces de ieșire din indiviziune a unor terenuri (în anul 1996), mama mea a fost obligată la plata unei sulte către una dintre cele 4 moștenitoare.
Respectiva mostenitoare niciodată nu a pretins legal mamei mele plata acelei sulte și au trecut 26 de ani de atunci. Înțeleg că acea sultă s-a prescris.
Am fost informat ca intabularea terenului mamei mele se face cu sultă și că nu poate vinde dacă sulta nu este radiata de instanța de judecată.
Am trei întrebări:
1. Ce trebuie sa solicite instanței de judecată, mai concret?
2. Trebuie sa dea în judecată pe cineva anume? Menționez ca persoana careia mama mea trebuia sa-i plateasca salta a decedat si are 8 moștenitori.
3. Sentința civilă de ieșire din indiviziune din 1996 a fost data de Judecatoria Campina (Prahova). Întrebarea este: poate solicita radierea sultei la Judecătoria din Ploiești (Prahova), pentru ca domiciliaza in Ploiești?
Buna ziua,

Dreptul de a solicita sulta este prescris, insa instanta de judecata trebuie sa constate intervenirea prescriptiei dreptului de a solicita sulta.

Ulterior, aceasta poate fi radiata din CARTEA FUNCIARA.

Daca, insa,mama dumneavoastra doreste sa efectueze plata, aceasta este una valabila.

Succesorii au dreptul de a primi sulta.

Interesati-va, in concret, cine sunt succesorii si efectuati plata prin executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciara... am intabulat anul acesta ... angeirene angeirene RADIERE SULTA DIN CARTEA FUNCIARA... Am intabulat anul acesta un teren, dar cu sulta. Trebuie sa deschid proces pentru constatarea prescriptiei si radierea ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Parinti mei sau despartit prin ani 70. In 89 au facut partajul prin care mama trebuia sai dea la tata suma de 5000 lei. mama a vindut apartamentul cu uzufruct ... (vezi toată discuția)