avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RADIERE SULTA DIN CARTEA FUNCIARA... Am intabulat anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RADIERE SULTA DIN CARTEA FUNCIARA... Am intabulat anul acesta ...

RADIERE SULTA DIN CARTEA FUNCIARA...
Am intabulat anul acesta un teren, dar cu sulta. Trebuie sa deschid proces pentru constatarea prescriptiei si radierea sultei din cartea funciara. Suprafata si sulta au fost stabilite printr-o sentinta civila in 1996 (iesire din indiviziune). Am fost 4 mostenitoare si 3 dintre noi am fost obligate la plata unei sulte fata de cea de a patra mostenitoare. A existat intelegere verbala si nimeni nu a platit nimic si nici nu ni s-a pretins nimic legal in ultimii 26 de ani.
Va rog din toata inima sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva intrebari:
1. Pe cine trebuie sa chem in judecata, daca persoana careia trebuia sa ii platesc teoretic sulta A DECEDAT in urma cu 7-8 ani?
2. Defuncta are 8 mostenitori, care la randul lor NU au facut succesiunea si implicit iesirea din indiviziune dupa decesul mamei lor. Ar trebui sa chem ii chem pe ei in judecata, chiar daca nu au documente care sa ii recomande ca mostenitori ai mamei lor?
3. Nu am certificatul de deces al defunctei, iar mostenitorii acesteia fac tot posibilul sa impiedice orice actiune. Ce ar trebui sa fac in acest caz?
4. Pentru ca instanta sa oblige OCPI sa radieze sulta prescrisa, ar trebui sa chem in judecata si OCPI?

Va multumesc din toata inima!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
angeirene, utilizator
Cel mai recent răspuns: angeirene , utilizator 17:49, 28 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos pentru raspuns! Sa inteleg ca trebuie sa fac doua actiuni separate? Eu credeam ca trebuie sa fac o singura actiune, in care solicit si constatarea intervenirii prescriptiei dar si radierea...
Pe de alta parte, nu imi este clar pe cine sa chem in judecata.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc din toata inima si va felicit pentru bunavointa de a ma ajuta! Nu vreau sa abuzez de amabilitatea d-voastra, totusi, indraznesc sa va mai intreb ceea ce mi-a ramas neclar.
1. Nu am acte doveditoare ca persoana a decedat (macar ca asa este). Cei 8 mostenitori NU vor altceva decat sa impiedice toata procedura de prescriptie si radiere pentru a ma impiedica sa vand terenul, teren pe care il foloseste unul dintre mostenitori abuziv. Este posibil nici sa nu se prezinte vreunul la proces, iar daca se prezinta vor face tot posibilul sa pierd procesul. Interesul lor este sa obtina terenul gratis, dupa 30 de ani (au trecut 26), macar ca eu am platit impozitele pe teren, am titlu de proprietate pe el si este mostenire din partea mamei mele.
Intrebarea este: se poate face prescrierea, chiar daca ei sunt contra?
2. Pot solicita si prescrierea dar si radierea in cadrul aceleasi actiuni?
3. Pot chema in judecata (in afara celor 8 mostenitori) si pe OCPI, pentru ca instanta sa oblige OCPI sa radieze sulta care urmeaza sa fie prescrisa in cadrul aceleiasi actiuni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma unui proces de ieșire din indiviziune a unor terenuri ... UtilizatorCA UtilizatorCA În urma unui proces de ieșire din indiviziune a unor terenuri (în anul 1996), mama mea a fost obligată la plata unei sulte către una dintre cele 4 ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)