avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansarda....Revin cu o întrebare și o problemă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansarda....Revin cu o întrebare și o problemă pentru mine, pe care am ...

Revin cu o întrebare și o problemă pentru mine, pe care am mai adresat-o în urmă cu un an. Locuiesc într-un duplex construit de tatăl meu (partea noastră) și sora lui (cealaltă locuință). În 2020 am renovat partea mea de acoperiș, am schimbat țigla, lații și am întărit caferii. Vecinul , care îmi este văr, dorește să ridice mansardă pe partea lui. Va modifica acoperișul în două ape. Acum acoperișul este în patru ape, deci partea lui ar fi în două ape, a mea în patru ape. Construcția mă va afecta cel puțin din punct de vedere estetic și poate și din punct de vedere al construcției, pentru că el, deși militar de carieră, vrea să ridice singur acoperișul. Îmi cere acordul și mă amenință ca dacă nu i-l dau, mă dă în judecată și oricum va ridica mansarda pe care o dorește. Nu mi se pare corect, de ce mai are nevoie de acordul meu, dacă poate să facă ce vrea și eu consider că pe mine mă afectează? Ce ar trebui să fac? Să îî semnez pur și simplu? Să refac acoperișul după doi ani?

Alte discuții în legătură

Acoperis pentru bloc Andalia Andalia Buna ziua, As avea si eu o intrebare.Locuiesc intr-o asociatie de proproetari constituita din 3 scari si exista vesnica problema a acoperisului.La scara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim la o casa tip duplex (construit in urma cu ... Ioanagav Ioanagav Buna ziua! Locuim la o casa tip duplex( construit in urma cu 100 ani) aceasta fiind initial pe parter si in 2 ape, vecinii intre timp au facut modificari la ... (vezi toată discuția)
Schimbare acoperis total casa? 12ale 12ale multumesc de la inceput .as dori sa schimb acoperisul unei case vechi cu totul si lemnul si tigla pun inapoi tot tigla si lemn doar ca nou evident dar as vrea ... (vezi toată discuția)