avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trăiesc în concubinaj cu o persoană care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trăiesc în concubinaj cu o persoană care nu lucrează și ...

Trăiesc în concubinaj cu o persoană care nu lucrează și aș vrea să-și plătească taxele și impozitele la stat, ca și cum ar fi angajată. Știu că trebuie să plătească undeva la 10-15% din salariu mediu net + 5% CNAS, dacă am înțeles bine.

Deci, ea nelucrând, e logic, nici nu are de unde să-și plătească contribuția la stat.

Care e forma legală să i-o plătesc eu ?
Contributiile la pensie, sanatate si impozitul nu sunt obligatorii in plata pentru cei ce nu lucreaza.

O varianta era o luati coasigurat, daca dvs. lucrati si erati casatoriti legal.
Asa... poate merge la casele de pensii si sanatate si cere sa incheie un contract de asigurat, va explica cei de acolo ce si cum...
Aveti varianta sa achitati dv sumele in numele respectivului
@Andrei_1989
La Casa de Pensii se incheie contract de asigurari sociale si se datoreaza 25%*venitul asigurat (venitul asigurat nu poate fi mai mic de 2550 lei, salariul minim), cel putin 638 lei/luna, se platesc lunar pana in data de 25 a fiecarei luni.
Pentru asigurarea la sanatate depune declaratia unica, persoana fara venituri si plateste 10%*2550*6=1530 lei si este asigurata la sanatate pentru 1 an de la data depunerii declaratiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cnas persoana fara venit relu65 relu65 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Coasiguraþi Mimi78cc Mimi78cc Bună ziua! Sunt pentru prima dată pusă în situaţia de a încerca să ajut un frate internat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ... Eisa Eisa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ,sau sa-mi spuneti cum se procedeaza : Daca in anul 2022 s-a depus contributia de pensie ... (vezi toată discuția)