avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am un nepot bolnav gradul unu grav cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am un nepot bolnav gradul unu grav cu insotitor, ...

Bună ziua, am un nepot bolnav gradul unu grav cu insotitor, soră-mea îi este și tutore deoarece nu are discernământ, acum sora mea umbla să-i depună dosarul pt pensie de boală, întrebarea mea este dacă el este bolnav de la 17 ani și nu a lucrat cum poate obține pensie de boală.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:01, 8 Iunie 2022
Din pacate legea nu-i permite să obțină pensie de boală, ci doar indemnizația de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala AncaDob AncaDob Buna ziua! Este vorba de pensionare pe caz de boala. Diagnostic: Boala polichistica renala AD,Insuficienta renala cronica,Hemodializa pe CVC jugulara ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie? este singura solutie? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui bolnav cu schizofrenie paranoida ionica3727 ionica3727 Buna ziua, va deranjez din nou pentru a clarifica urmatoarele intrebari pe care le detin. Sora mea, are drepturile parintesti suspendate, din iunie anul ... (vezi toată discuția)