avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in situatia solicitarii incetarii CIM cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in situatia solicitarii incetarii CIM cu acordul partilor

Un salariat cere incetarea CIM cu acordul partilor cf art.55 lit b din Lg nr.53/2002 rep - Codul Muncii . cererea a fost inregistrata pe 08.06.22 iar el a solicitat incetarea CIM cu data de 23.06.2022, termen care ar fi permis angajatorului sa ii poata gasi inlocuitor . Angajatorul a consemnat pe cerere "de acord, cu respectarea preavizului de 20 de zile". Salariatul nu se mai insa poate prezenta la lucru cu data la care a solicitat incetarea CIM. Este corect ceea ce face angajatorul, daca impune preaviz ca in cazul demisiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 8 Iunie 2022
Nu exista preaviz in acest caz ... Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la preaviz ANIANA ANIANA Conform lg 53/2003 - incetarea contractului de munca cu acordul partilor mai se poate obliga salariatul la preaviz? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incetarea cim cu acordul partilor sedal sedal Lucrez in comert si sunt singura salariata angajata ca vanzator in firma in care lucrez. Pe data de 31.10.2009 am facut inventarul impreuna cu patroana firmei, ... (vezi toată discuția)
Cim încheiat conform art. 55, lit. b, în interiorul perioadei de probă - beneficiez de șomaj? alinabuzaianu alinabuzaianu Aș dori să notific angajatorul cu privire la dorința de a înceta CIM conform dispozițiilor art. 55, lit. b) din Codul Muncii, cu acordul părților, la o ... (vezi toată discuția)