avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Tatăl meu ...

Bună ziua! Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Tatăl meu meu are 3 frați, unul decedat, părinții lui amândoi decedați. Soția fratelui decedat are vreun drept la moștenirea familiei lui daca a făcut abandon de familie in timp ce el era încă in viață? Dar copiii? Va Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:15, 9 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde.
Dacă fratele tatălui a decedat înaintea bunicilor, la succesiune vor veni nepoții și ceilalți copii în viața, ai bunicilor. Soția nu are niciun drept.

Dacă fratele a murit după bunici, prin retransmitere, cota lui va fi moștenită de soție și copii.
Raporturile familiale nu interesează. Atât timp cât legal nu erau divorțați, soția are dreptul la moștenire.
Sotia isi mosteneste sotul impreuna cu copiii. Mai departe, trebuie vazut ce avea sotul la data decesului- partea lui din bunurile comune cu nevasta, bunuri proprii ( cele avute inainte de căsătorie sau cele moatenite). Deci conteaza ordinea deceselor.
Multumesc de răspunsuri. Ordinea deceselor este următoarea : bunicul, fratele tatălui și bunica. Schimbă cu ceva situația? Va Multumesc
Schimba in sensul ca sotia unchiului va avea o cota mai mica.
Dar, va avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va face moștenirea? bună seara! vă prezint următoarea ... Ihategreen42 Ihategreen42 Cum se va face moștenirea? Bună seara! Vă prezint următoarea situație privind o mostenire. Bunicii mei sunt morți amândoi. Din bunicii mei au rezultat ... (vezi toată discuția)
Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)
succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)