avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am bagat actele de divort. Suntem separati ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am bagat actele de divort. Suntem separati de 11 luni. ...

Buna ziua. Am bagat actele de divort. Suntem separati de 11 luni. Tatal fetitei a facut o intampinare prin care este de acord ca fetita sa ramana la mine, am inteles ca nu lucreaza. Ultima luna de indemnizatie o mai poate lua sau mi se cuvine mie? Inca nu s a pronuntat prima infatisare. De cand suntem separati, tatal nu a ajutat cu nimic fetita si nici nu s-a interesat de ea
Cel mai recent răspuns: Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat 14:46, 9 Iunie 2022
Bună ziua,

Puteți solicita plata pensiei de întreținere retroactiv, de la data introducerii acțiunii. Practic, dacă veți avea o hotărâre judecătorească prin care tatăl va fi obligat sa ii plătească copolilui pensie de întreținere și aceasta se va obține peste un an de zile, el va fi obligat sa plătească pensia retroactiv, de la data la care ați introdus dumneavoastră actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere? sinoesasha sinoesasha anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011. Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)