avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare nr. de locatari intr-un apartament.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare nr. de locatari intr-un apartament.

Buna ziua
Am si o problema si daca ma puteti ajuta mi a-ti fi de mare ajutor.
Pana in luna noiembrie inclusiv aceasta luna am fost trecuti in ap. 2 pers. Mama avand serviuciul in alta localitate nu avea rost sa fie trecuta si ea la intretinere deoarece venea doar in weekend acasa si statea maxim 10 zile pe luna , tata fiind pensionar si avand pesina mica a primit de la primarie ajutor social de reducere la caldura , in luna decembrie mama a zis daca sunt sarbatorile a zis hai sa ne trecem 3 pers. la intretinere ca poate o sa stau mai mult acasa si sa nu faca lumea gura , ne-am dus cu o cerere sa fim trecuti 3 pers. totul ok renuntand la ajutorul ala social de la primarie ca doar eram 3 pers. si ca sa vad cu stupoare luna aceasta ca am fost trecuti in luna decembrie 4 pers . si l-am intrebat pe seful scari dece suntem 4 pers si sa-mi zica ca v-am trecut 4 pers deoarece a-ti beneficiat in luna noiembrie de acel ajutor social si v-am pus 4 ca trebuia in noiembrie 3 pers.
Acuma sa ma ajutati si pe mine sa-mi ziceti ce as putea sa fac in aceasta situatie.
Are voie sa te treaca cu o persoana in plus in alta luna ca ai fost trecut o pers in minus in alta luna ce trecuse.?
Daca mi -a-ti putea da un articol in legatura cu problema aceasta.
Cate zile poate sta o pers. care care are domiciul in acel apartament dar nu sta deoarece din motive de serviciu nu poate sta decand cand e libera?
Cum as putea rezolva aceasta problema ?
multumesc


Cel mai recent răspuns: alex_coly , utilizator 23:05, 18 Ianuarie 2010
Pentru a fi trecuta la cotele de intretinere o persoana trebuie sa locuiasca in apartament mai mult de 15 zile lunar.
Faptul ca v-a trecut in plus la intretinere cu inca o persoana si faptul ca in decembrie v-a scos de la plata subventiei pentru caldura este nelegal, intrucat subventia o acorda guvernul, nu seful de scara, pentru familiile cu venituri mici. Inteleg ca Dv. locuiti acolo temporar, in vizita.

Cu atat mai mult si punerea unei persoane in plus pe motiv ca s-a beneficiat de ajutorul pentru caldura este o marlanie de nedescris, nelegala si abuziva.X-(

Faceti o cerere la presedintele asociatiei de proprietari sa va treaca cate persoane sunteti cu adevarat in lunile in care ati locuit acolo si sa vi se inapoieze subventia de caldura sau mai bine zis sa vi se dea inapoi banii pentru a 4-a persoana pe ultima luna. Nu e corect, ci abuziv cum a procedat.
..................
Nu exista functia de sef de scara. Ce e ala acolo, administrator sau ce?
Daca presedintele asociatiei nu reglementeaza situatia faceti reclamatie la primarie sa vi se dea subventia de caldura inapoi!
Deci eu sunt fiul eu stau cu tata mai mult ,mama lucreaza la 70 km si vine doar in weekend acasa pe luna . Si mama a zis ca faceau gura sefu de scara ca sta si ea sa o treaca si pe ea si mama a lasat de la ea si a zis lasa sa ma treaca ptr 45 de lei , si el a zis ca trebuie sa renunt la ajutor ca cu salariul lu mama numai putem beneficia de ajutor ca depasim baremul ala si cand a vazut ca am cedat in luna decembrie nea trecut 4 pers pe motiv ca in luna noiembrie cand am beneficiat de ajutorul de la primarie trebuie sa treaca acuma 4 pers ca sa recupereze suma care trebuia sa fie cu 3 pers in noiembrie. Si daca de exemplu vreau sa fie 2 pers ptr ca nare rost sa fie 3 pers ca mama v-am zis vine in weekend as mai putea beneficia de ajutorul acela? Si ce as putea sa fac daca administratorul care incaseaza intretinerea nu vrea sa treaca 3 pers in decem si lasa 4 ?Ca-l crede pe seful de scara ca el am inteles ca da nr de pers care luiesc in fiecare apartament..dar 4 e nemsitire curata.
Va multmesc astept niste sugesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Intretinere la bloc dor_alina dor_alina Buna ziua! Locuiesc intr-o scara de bloc unde sunt montate repartitoare de caldura. Din 15 apartamente cam jumatate au centrala, restul fiind la pausal. La cei ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere de scadere my_me my_me Buna ziua, as vrea sa ma ajutati. Mama mea impreuna cu nepoata mea stau cu chirie intr-un apartament intr-un bloc de locuinte. Pana anul trecut in octombrie ... (vezi toată discuția)