avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna ziua, Daca folosesc domeniul autoromania.ro, are ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna ziua, Daca folosesc domeniul autoromania.ro, are cineva ...

Buna ziua,

Daca folosesc domeniul autoromania.ro, are cineva cum sa ma dea jos?

In sensul ca sunt marci inregistrate la OSIM similare, de exemplu Autocom Romania.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:56, 5 Iulie 2022
Buna ziua,

In principiu la inregistrarea societatii daca se constata ca numele dorit de dumneavoastra e protejat de anumite drepturi nu puteti inregistra societatea cu acea denumire fara acordul beneficiarului dreptului protejat.

La numele de site-uri se aplica situatia marcilor similare doar daca sunt de natura sa induca in eroare consumatorii si acest aspect se constata de instanta de judecata in cadrul unui litigiu avand acest obiect.

Altfel spus, cat timp autocom romania si autoromania nu au acelasi obiect de activitate sau nu promoveaza aceleasi produse/servicii nu vad o problema. pe de alta parte marca protejata este autocom romania nu se aplica si pentru nume similare indepartate.

Cu stima.
Ma tem ca auto + Romania este o combinatie prea banala pentru a putea fi protejata drept marca comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)
Punere pe piata produse monik monik buna ziua, am si eu o intrebare dc imi permiteti: pt ca un produs sa fie lansat si pus pe piata e nevoie ca numele lui sa fie protejat printr-o marca ? daca nu ... (vezi toată discuția)