avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Responsabilitatea intretinerii unei persoane adulte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Responsabilitatea intretinerii unei persoane adulte

Buna seara!
Parintii mei, in tinerete, au infiat o fata cu care au avut dificultati toata viata: nu a facut fata unor scoli normale, iar ai mei au dus-o la scoli speciale, incercand sa o determine sa invete o meserie. dar in zadar. Dupa ce a ajuns la majorat, a avut doua casatorii in urma carora are 3 copii, ajutati si acestia foarte mult de parintii mei. Au urmat alte relatii, cu diferiti barbati, care au esuat de fiecare data, din cauza firei certarete si discernamantului limitat al sorei mele vitrige. De cateva zile s-a intors , dupa ani buni, in casa parintilor mei, cu pretentia ca ei au infiat-o, ei trebuie sa aiba grija de ea. In fiecare zi se ce cearta cu parintii mei pe tot felul de aberatii. Ai mei au fost foarte toleranti toata viata, dar acum este prea mult. Mentionez ca parintii mei sunt pensionari, au acum peste 80 ani, iar sora vitrega 55 ani si nu are nicio sursa de venit. Copiii ei au peste 30 ani, lucreaza, dar nu vor sa stie de ea. Ce pot face parintii mei in situatia asta? Au vreo obligatie legala sa o gazduiasca si sa o intretina la varsta asta? Ar trebui sa solicite in instanta o actiune de desfiere? Ar ajuta asta la ceva? Copiii ei pot fi obligati , legal, sa o ia in intretinere? Daca da , cine ar trebui sa faca aceste demersuri? Sunt insitutii ale statului care pot avea grija de o astfel de persoana, si daca da, in ce conditii si cine ar trebui sa le contacteze? Multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
valentin42, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, parintii ca ceara evacuarea ei.
Apoi ea, când s-o vedea pe strazi, nu are decat sa ceara intretinere de la copiii ei.
De desfacerea adoptiei, nu poate fi vb.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns! Parintii mei au facut cu multi ani in urma cu mine contract de vanzare cumparare a apartamentului. Inseamna ca evacuarea ar trebui sa o fac eu , ca proprietar. Imi doresc ca lucrurile sa se rezolve amiabil, cu copiii ei , care ar fi normal sa o ingrijeasca pe mama lor. Aceasta ramane la latitudinea lor, sau pot fi obligati legal sa isi intretina mama? Daca nu se poate altfel, la cine ar trebui sa apelez pentru evacuare? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La instanta, cereti evacuarea de urgenta pt lipsa de titlu.
Apelati la un avocat sa va asiste.
Parintii au drept de abitatie sau uzufruct?
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Mai au chiriașii drepturi în românia? Jenu68 Jenu68 Buna seara. Locuiesc in chirie la tara, la o familie care lucreaza in Germania. Nu au vrut sa faca contract. Am cazut la intelegere ca voi locui cel putin pana ... (vezi toată discuția)
Dat afara din domiciliu Claudiu480 Claudiu480 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea. Eu locuiesc cu bunica mea (am 18 ani) Iar aceasta ma amenință că ma da afara din casa(am buletinul cu ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)