avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Responsabilitatea intretinerii unei persoane adulte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Responsabilitatea intretinerii unei persoane adulte

Buna seara!
Parintii mei, in tinerete, au infiat o fata cu care au avut dificultati toata viata: nu a facut fata unor scoli normale, iar ai mei au dus-o la scoli speciale, incercand sa o determine sa invete o meserie. dar in zadar. Dupa ce a ajuns la majorat, a avut doua casatorii in urma carora are 3 copii, ajutati si acestia foarte mult de parintii mei. Au urmat alte relatii, cu diferiti barbati, care au esuat de fiecare data, din cauza firei certarete si discernamantului limitat al sorei mele vitrige. De cateva zile s-a intors , dupa ani buni, in casa parintilor mei, cu pretentia ca ei au infiat-o, ei trebuie sa aiba grija de ea. In fiecare zi se ce cearta cu parintii mei pe tot felul de aberatii. Ai mei au fost foarte toleranti toata viata, dar acum este prea mult. Mentionez ca parintii mei sunt pensionari, au acum peste 80 ani, iar sora vitrega 55 ani si nu are nicio sursa de venit. Copiii ei au peste 30 ani, lucreaza, dar nu vor sa stie de ea. Ce pot face parintii mei in situatia asta? Au vreo obligatie legala sa o gazduiasca si sa o intretina la varsta asta? Ar trebui sa solicite in instanta o actiune de desfiere? Ar ajuta asta la ceva? Copiii ei pot fi obligati , legal, sa o ia in intretinere? Daca da , cine ar trebui sa faca aceste demersuri? Sunt insitutii ale statului care pot avea grija de o astfel de persoana, si daca da, in ce conditii si cine ar trebui sa le contacteze? Multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
valentin42, utilizator
Multumesc!
Bună dimineața! Părinții dvs nu au obligația de a o întreține. Dacă este violenta verbal pot cere un ordin de protecție și evacuarea doamnei din locuință. În ceea ce privește copiii doamnei, acestia au obligația morala de a avea grija de mama lor, însă nu sunt obligați sa o primească în casa lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai au chiriașii drepturi în românia? Jenu68 Jenu68 Buna seara. Locuiesc in chirie la tara, la o familie care lucreaza in Germania. Nu au vrut sa faca contract. Am cazut la intelegere ca voi locui cel putin pana ... (vezi toată discuția)
Dat afara din domiciliu Claudiu480 Claudiu480 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea. Eu locuiesc cu bunica mea (am 18 ani) Iar aceasta ma amenință că ma da afara din casa(am buletinul cu ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru desfiere emylya45 emylya45 Ce conditii trebuie implinite pentru conditii pentru desfierea propriului copil? Am un copil de 25 ani pe care doresc sa-l desfiez ( sa nu mai fie scris Emilia ... (vezi toată discuția)