avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dat afara din domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dat afara din domiciliu

Buna ziua.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Eu locuiesc cu bunica mea (am 18 ani) Iar aceasta ma amenință că ma da afara din casa(am buletinul cu domiciliul în casa acesteia).
Are dreptul de a ma da afara fara o hotărâre judecătorească?
Eu stiam si am auzit ca nu dar vreau sa stiu sigur.


Va multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:44, 15 Octombrie 2019
Nu puteti fi evacuat , fara a exista o hotarare judecatoreasca, in acest sens.

Legiuitorul a prevăzut prin dispozițiile art. 1039 C.proc.civ. și obligativitatea notificării ocupantului, astfel: atunci când proprietarul unui imobil dorește să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.

Prin „dreptul” ocupantului „de a ocupa imobilul”, deși acesta nu a avut niciodată un titlu asupra imobilului, trebuie înțeles că a avut permisiunea sau îngăduința proprietarului de a ocupa în fapt imobilul pentru o anumită perioadă și aceast drept a expirat.

Potrivit art. 1040 alin.(1) C.proc.civ., dacă locatarul sau ocupantul care a fost notificat în condițiile de mai sus a părăsit imobilul, locatorul sau proprietarul poate intra în posesia acestuia, de drept, fără nicio procedură judiciară de evacuare.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)