Probleme
Buna ziua, doresc niste lamuriri: de la inceput mi s-a parut neimplicata contabila mea (sunt profesie liberala si am incheiat contract cu un contabil fiindca eu sunt total pe langa), dar am zis ca, daca tot am incheiat contract, hai sa vedem ce iese. Ideea este ca are un mod ciudat de a face lucrurile, din ce am citit si eu ca trebuie sa faca un contabil-ea de la incept mi-a zis sa-i trimit, lunar, scan dupa actele lunei respective, si ajunge o data pe an sa le ia, le pune efectiv in punga si atat. Acum cateva luni a pierdut 2 chitante, am reusit sa le recuperez de la furnizor dar, cand mi-a adus dosarul cu situatia fiscala incheiata, mi-a spus ca lipsesc cateva originale si sa le pun (eu i le dadusem deja), ea nu a recunoscut ca ea le-a pierdut, eu stiu precis, ideea este ca nu putem dovedi nimic. Eu nu am stiut ca actele se inmaneaza doar cu borderou, poate este si vina mea, nu stiu cat din treaba contabilului ar trebui sa stiu si eu, ca de aia mi-am pus contabil, nu e problema, imi asum partea mea. eu am rugat-o de la inceput sa ma puna la curent fiindca eu sunt pe langa, si nu o pot intreba ce nu stiu ca exista, darea daca stie ca asa trebuie sa spuna. Eu sunt o persoana responsabila si nu vreau sa am probleme cu fiscul, cu legea, nu stiu ce se poate intampla daca nu reusesc sa obtin duplicate. Intrebarea este, ea cum a putut sa incheie situatia fiscala daca ii lipseau originalele? Nici nu mi-a spus din timp ca lipsesc.
Ce ma sfatuiti? Mi s-a mai spus s-o schimb si de catre cei de la ANAF.
Multumesc!