avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un litigiu cu un vecin. Am construit gardul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un litigiu cu un vecin. Am construit gardul dintre mine si ...

Am un litigiu cu un vecin. Am construit gardul dintre mine si el, pe proprie cheltuiala, dar nu l-am putut termina pentru ca pe hotar a crescut un nuc. De fapt nucul a crescut pe partea lui, dar in timp tulpina sa ingrosat trecand si pe partea mea. Cu aproximatie, c-am 10% din grosimea tulpinii este pe partea mea de hotar.
Problema este ca vecinul refuza sa taie acest nuc ca sa pot termina si eu gardul, din motive de superstitie: zice ca este pacat sa tai un nuc.
Rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: ma pot adresa primariei, sau justitiei pentru a rezolva aceasta problema. Pe cale amiabila nu am putut face nimic.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:12, 12 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Incercati sa ocoliti, cu gardul, tulpina nucului.
Asa va puteti termina gardul si ramane si nucul in viata si va impacati si cu vecinul :)
Nucul creste in continuare, se ingroasa, radacinile cresc, si imi afecteaza temelia gardului. Acest lucru i-am propus si vecinului, sa ocolesc pomul pe partea lui. Nici nu a vrut sa auda.
In alta ordine de idei, vreau sa-mi trag gaze. Teava de gaze trebuie sa treaca pe acolo, pe deasupra gardului, pe stalpii gardului. Alt traseu nu am.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua.
Incercati sa ocoliti, cu gardul, tulpina nucului.
Asa va puteti termina gardul si ramane si nucul in viata si va impacati si cu vecinul :)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba ca ar fi “ pacat “ , e vorba ca nucul ( ca si castanul comestibil ) este o specie protejata de lege . Pentru taiere e necesara o autorizatie de la Directiile Agricole Judetene , care se obtine doar pentru motive strict prevazute de lege ( pomul e batran si are ramuri uscate in proportie de peste 60% , pomii sunt amplasati in perimetre unde urmeaza sa se construiasca obiective de interes national sau local , pomii sunt amplasati pe aliniamentul unor drumuri nationale si se pune in pericol siguranta circulatiei ) . In lipsa acestei autorizatii , amenda poate ajunge la 10.000 lei . Vezi legea 348/2003 actualizata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu gardul care desparte 2 proprietati adrian197412 adrian197412 Gardul despre care va vorbesc este gard cu temelie de beton si plasa de sirma prinsa in stilpi de teava.se afla pe limita dintr-e proprietatea mea si a ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc Diana.F Diana.F Buna ziua. Avem in curtea casei un nuc, plantat de tatal meu, care impinge un perete al terasei, cu pericol de daramare. Am nevoie de autorizatie pentru taiere? (vezi toată discuția)
Cu nucul in gard pisi15 pisi15 Stiu ca nucul este protejat de lege,dar daca el se afla pe razorul unde trebuie sa-mi fac gard,pot sa il tai fara aprobare? (vezi toată discuția)