avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa

achizitionarea unui serviciu de tip "google adwords" in luna decembrie 2009 este o achizitie intracomunitara? societatea este platitoare de tva trim, va trebui sa se inregistreze ca platitoare lunara in 2010?
Cel mai recent răspuns: gbranzoi , utilizator 14:06, 18 Ianuarie 2010
"Achizitionarea" de prestari de servicii nu duce la obligatia schimbarii perioadei fiscale la TVA. Doar in cazul unei achizitii intracomunitare de bunuri taxabila in Romania se impune acest lucru.
dar de la 01.01.2010 si "achizitiile" de servicii sunt declarate prin decl 390, deci nu vor avea acelasi regim achizitiile de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare perioada raportare tva Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am achizitionat servicii publicitate Google Adwords in luna iulie (data facturii), drept pentru care am depus decl 390VIES. Intrucat sunt ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare Madalina Scarlat Madalina Scarlat Am primit in Ianuarie 2010 o factura de servicii (certificate ISO pentru 4 firme care au beneficiat de documentatia ISO facuta de societatea din Romania) de la ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)