avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am fost trimisă în judecată în anul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am fost trimisă în judecată în anul 2020 pentru ...

Buna ziua.....am fost trimisă în judecată în anul 2020 pentru o faptă de fals în acte și complicitate la înșelăciune....doresc sa știu dacă la următorul termen pot invoca prescripția cf.deciziei CCR din mai 2022.
Am citit însă sunt 7 ani de la data comiterii faptei ,,,iar pentru faptele pentru care am fost trimisă în judecată termenul general de prescripție este de 5 ani ....consider că faptele sau prescris ...decizia CCR este foarte clară nu ar avea motive sa nu se aplice în cazul meu....am apelat la sfatul dv.deoarece nu-mi permit un avocat ales ,,,sunt pensionara și din pensia mea de 1023 lei nu cred că ar sta cineva de vorbă cu mine

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va pregătiți apărarea.
Faptul ca, pune în discuție nu înseamnă că va va ajuta acest lucru.
Poate constata ca decizia CCR nu se aplica în cazul dvs.
Nu ati citit ce v-am dat în link-uri?

Aveti niște repere extrem de relevante pentru o analiza juridica aprofundata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia curții constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Decizia Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Noul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! cine beneficiază de aceasta modificare a legii prescriptiei? ... andreearb.05 andreearb.05 Buna seara! Cine beneficiază de aceasta modificare a legii prescriptiei? Sau cum se procedează sa invocam aceasta modificare pentru înlăturarea pedepsei ... (vezi toată discuția)
Mediere Bunicutza Bunicutza Bună....am un dosar pe rol unde sunt acuzată de complicitate la tentativa de înșelăciune și fals în înscrisuri....nu exista prejudiciu....fapta ... (vezi toată discuția)