avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe scurt situatia este urmatoarea: Sunt unic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe scurt situatia este urmatoarea: Sunt unic mostenitor al matusii ...

Pe scurt situatia este urmatoarea:
Sunt unic mostenitor al matusii mele si comostenitor(20%) al unei case a bunicilor mei(parintii matusei)
In aceasta casa a locuit de 30 de ani nepoata unui prieten al matusii fara sa plateasca chirie si avand domiciliu in aceasta casa.
A fost considerat un serviciu adus prietenului lor. La decesul sotului matusii mele, acum 3 ani, matusa a devenit mostenitoare pe 80% din casa. Timpul trecand chiriasa a inceput sa-mi refuze accesul la casa si la vizitarea matusii, decat in prezenta ei.
Mentionez ca matusa a inceput sa aiba de acum 4-5 ani de probleme de memorie. Nu pot spune denumirea bolii pt ca mi s-a refuzat accesul la documentele medicale. Acum, am solicitat accesul la casa pt a depozita o mobila si am fost refuzat de chiriasa pe motiv ca e casa ei. A refuzat sa-mi prezinte ce acte detine. Sunt in situatia de a fi proprietar dat afara de chirias(fara acte de inchiriere) si fara a sti ce acte a semnat matusa mea. In cazul in care matusa a semnat acte in favoarea chiriasei ce posibilitate am sa le anulez. Ce sfat imi puteti da pt a iesi din acest impas.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:22, 15 Iunie 2022
Depinde ce acte si depinde ce afecțiuni are mătușa.
Daca știți că sunteți moștenitor,faceți dezbaterea moștenirii!!Apoi,se limpezesc lucrurile!!
Ce moștenire sa facă dacă exista posibilitatea ca imobilul sa fi fost înstrăinat de matusa, din timpul vieții?
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti 20% din casa, inteleg. Deci matusa putea instraina doar restul de 80%. Mergeti la notar sa dezbateti succesiunea si se va verifica daca matusa a lasat vreun testament. De asemenea se va cere ci un extras CF din care va rezulta a cui este casa in acest moment. Dupa ce aveti aceste info veti putea decide cum sa continuati sau daca sa continuati.

Alte discuții în legătură

Chirie / cumparare locuinta rial (fost icral) sufitul sufitul O casa detinuta de RIAL a fost data in chirie unei chiriase pe la inceputul anilor 90. Chiriasa principala s-a casatorit cu un ceatatean strain si a plecat din ... (vezi toată discuția)
Abuz al casei de pensii? ovi47 ovi47 Buna ziua Am avut o matusa care a murit saptamana trecuta.Am fost astazi la casa de pensii a [Editat] unde am incercat sa depun actele pentru a primi pensia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va prezint situatia urmatoare in urma sucesiuni facute ... IRENA Mihai IRENA Mihai Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare in urma sucesiuni facute dupa bunici , matusei mele i-a revenit o camera ,restul casei trei camere fiind a tatalui ... (vezi toată discuția)