Pe scurt situatia este urmatoarea:
Sunt unic mostenitor al matusii mele si comostenitor(20%) al unei case a bunicilor mei(parintii matusei)
In aceasta casa a locuit de 30 de ani nepoata unui prieten al matusii fara sa plateasca chirie si avand domiciliu in aceasta casa.
A fost considerat un serviciu adus prietenului lor. La decesul sotului matusii mele, acum 3 ani, matusa a devenit mostenitoare pe 80% din casa. Timpul trecand chiriasa a inceput sa-mi refuze accesul la casa si la vizitarea matusii, decat in prezenta ei.
Mentionez ca matusa a inceput sa aiba de acum 4-5 ani de probleme de memorie. Nu pot spune denumirea bolii pt ca mi s-a refuzat accesul la documentele medicale. Acum, am solicitat accesul la casa pt a depozita o mobila si am fost refuzat de chiriasa pe motiv ca e casa ei. A refuzat sa-mi prezinte ce acte detine. Sunt in situatia de a fi proprietar dat afara de chirias(fara acte de inchiriere) si fara a sti ce acte a semnat matusa mea. In cazul in care matusa a semnat acte in favoarea chiriasei ce posibilitate am sa le anulez. Ce sfat imi puteti da pt a iesi din acest impas.
Aveti 20% din casa, inteleg. Deci matusa putea instraina doar restul de 80%. Mergeti la notar sa dezbateti succesiunea si se va verifica daca matusa a lasat vreun testament. De asemenea se va cere ci un extras CF din care va rezulta a cui este casa in acest moment. Dupa ce aveti aceste info veti putea decide cum sa continuati sau daca sa continuati.