avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de vanzare in rate apartament ANL este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de vanzare in rate apartament ANL este titlu de proprietate? ...

Contractul de vanzare in rate apartament ANL este titlu de proprietate?
Pot fi membru in asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:31, 14 Iunie 2022
In legea 196/2018 nu zice de viitori proprietari nici asociatie de locatari. Sunt vreo 5 proprietari, 13 cu contract de vanzare fara drept de proprietate si restu chiriasi ANL.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Bruma C, utilizator
[ link extern ] /
Luati si cititi si va lamuriti. Se pot face si asociatii de chiriasi. repet, insa, fara sa se vada actele, inclusiv cele de constituire a asociatiei despre care vb dvs., cam greu de dat cu parerea.
Am citit. Sunt mai confuz ca inainte.
Sa inteleg ca daca exista cel putin 3 proprietari se constituie o asociatie compusa din cei 3 care impun conditiile lor celorlalti locatari, in cazul meu chiriasi si nonchiriasi/nonproprietari ANL?
Eu cred ca desfiintarea asciatiilor de LOCATARI, in conditiile ANL, este o eroare legislativa.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Bruma C, utilizator
Asa este. Dar situatia e nerezolvabila pt moment. La ANL oricum nu aveti proprietari deci orice asociatie se constituie, e de "chiriasi viitori proprietari"
Scara a fost 100% ANL si unii si au cumparat cu banii jos. Unii au luat in rate fara drept de proprietate iar jumate au ramas chiriasi printre care si unu care lucreaza la primarie si a facut asociatia, el fiind chirias. Nu i cam cusuta cu ata alba? El raspundea de ANL uri

Alte discuții în legătură

Anl asociatie ContSters77368 ContSters77368 Buna ziua. Am si eu o problema interesanta. Locuiesc in bloc ANL sunt chirias si nu ne putem infiinta asociatie de locatari. Am incercat pe legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua C.Claudia C.Claudia Sunt si eu chiriaș ANL si am o întrebare . Sunt obligată să plăteasc fondul de rulment si pentru ce se folosește? (vezi toată discuția)
Bloc anl: primaria ne obliga sa ne constituim in asociatie de locatari insider insider Obligativitatea este inscrisa in contractul de inchiriere (semnat in iulie 2010). Deoarece blocul cu 9 apartamente a fost definitivat in 2007 iar abia in iulie ... (vezi toată discuția)