avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program magazin 9-17,dar programul angajaților care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program magazin 9-17,dar programul angajaților care ar trebui ...

Program magazin 9-17,dar programul angajaților care ar trebui să fie?
Bună ziua. Lucrez într-un magazin care are programul afișat 9-17. În ultimul timp, patronul, care are biroul la 200 de metri, vine pe la vreo 16.50 și pleacă pe la 17.30.De obicei ne tine discursuri și ne critică, după ce ne urmărește activitatea pe camera de filmat ( pe care atunci când a montat-o nu ne-a informat ce scop va avea).
Întrebarea este: e normal să ne ceară să stăm mai mult de 8 ore? Menționez că nu avem nici pauză de masă, pentru că dacă mâncăm și vine un client, trebuie să îl servim.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 16:33, 5 Iulie 2022
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara...
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand a sunat gongul ca e 5, iesi pe usa!.
Daca vreti pauza oficiala de masa, programul se prelungeste cu acest timp, adica nu e inclus in programul de munca.
Daca vrea discursuri dupa 5, spuneti-i ca il costa ca practic stati suplimentar.
Cati angajati sunteti?
Suntem 2 angajate. Dar noi oricum nu puteam ieși pe ușă la 17.Nu intru în amănunte, dar vreau să spun că trebuie făcute mai multe lucruri la închiderea programului. Plus că și dimineața venim puțin mai devreme...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abordati problema cu angajatorul, ori va faceti pauza de masa de timpul ala in plis, ori va da bani. Trebuie sa ii spuneti ca ce petreceti peste 8 ore la munca, trebuie platit sau luat pauza.
Țineți evidenta pontajelor cu martori!!In momentul in care veți pleca,puteți să solicitați prin instanța,plata orelor suplimentare pe ultimii 3 ani!!Trebuie doar sa dovediti că programul dumneavoastră este cel pe care îl susțineți!

Alte discuții în legătură

Interzicerea fumatului la locul de munca ContSters94049 ContSters94049 sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac. am primit un mail de la unul din directori care, si citez: \"[...] va recompensam cu INTERZICEREA fumatului ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta Rozina22 Rozina22 Azi am primit și eu formularul.Sefa de resurse umane ne-a spus sa trecem 8 ore de lucru adică de la 8:30 la 16:30. Programul afișat pe ușă magazinului e ... (vezi toată discuția)