avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua in data de 10.06.22 am avut un incident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua in data de 10.06.22 am avut un incident rutier am ieșit ...

Buna ziua in data de 10.06.22 am avut un incident rutier am ieșit de pe un drum fără prioritate cu întreaga mașina pe carosabil ,un vehicul din fata sa băgat în depășire pe sensul meu de mers și ne-am lovit frontal,vinovat am fost eu așa sa constatt,a fost întocmit proces verbal cu amendă și reținerea permisului.
Întrebarea mea este următoare procesul verbal este completat greșit atât articolul cat legea ,așa mi sa.spus ,dacă fac contestație am castig de cauză pt recuperare de permis și anulare amenda ,,va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:28, 14 Iunie 2022
Puteți forumula contestație în termen de 15 zile de când v-a fost comunicat procesul verbal. Ulterior este tardivă.
Pe perioada în care se judeca procesul puteți ridica permisul, urmând ca, in funcție de soluția instanței sa se stabilească dacă e temeinic sau nu procesul verbal.
Ar trebui sa analizați procesul verbal și motivul de lege în baza căruia ați fost sancționat și orice alt aspect care ar putea atrage anularea procesului verbal.

V.Vlad a scris:


Întrebarea mea este următoare procesul verbal este completat greșit atât articolul cat legea ,așa mi sa.spus ,dacă fac contestație am castig de cauză pt recuperare de permis și anulare amenda ,,va multumesc

Sunt doua lucruri total diferite, in intrebareea dvs. :
1. Daca faceti contestatie, aveti castig de cauza daca exista un motiv cert de a rasturna veridicitatea si temeinicia acelui proces verbal. Dvs. spuneti ca ar fi o greseala de fond, noi nu avem cum sa ne dam seama, exista posibilitatea sa fie doar o eroare materiala (un numar scris gresit) si atunci nu aveti cistig de cauza. Nu ati dat detalii, nu se poate da un raspuns cert.
2. Permisul vi-l puteti lua oricind, din momentul depunerii contestatiei si inregistrarii cauzei pe portalul justitiei. Respectind cerintele art. 118 din OUG 195/2002, va puteti recupera temporar pemisul, insa tot in cuprinsul aceluiasi articol veti descoperi si cum trebuie procedat in cazul pierderii definitive a aceluiasi proces.Nerespectind veti lua un supliment de sanctiune.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poliția locala banutescubrm@yahoo.com banutescubrm@yahoo.com Buna ziua! Pe 27.02.2019 am oprit mașina cu o roata pe partea carosabila (50cm) și restul mașinii pe trotuar cu Lățimea de 3 m stand cu motorul pornit ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime bogar bogar In august am avut un accident de circulatie, cu masina personala. Sotul, ocolind un Tir care a trecut pe contrasens, (ulterior a parasit locul accidentului) a ... (vezi toată discuția)
Plata amenda viteza dobosancamelia25 dobosancamelia25 Buna ziua! Am depus o contestatie pentru anularea unui proces verbal (amenda pentru viteza) si daca as avea castig de cauza, as putea recupera amenda ... (vezi toată discuția)