Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii! De 7 luni sunt in concediu fara plata, toata perioada ( 7 luni) am fost coasigurata sotului si studenta facultate zi. Inaintea acestor 7 luni am avut activitate neintrerupta 24 luni +. In prezent sunt insarcinata, urmeaza sa ma reintorc la munca, intrebarea mea este, daca in perioada urmatoare in cazul unor probleme major de sanatate, pot benefici de concediu de risc maternal? va multumesc!
Art. 31 din OUG 158/2005
Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condițiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizație de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. (3) Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de asigurare.
Eu zic ca puteti beneficia si de concediu medical "normal", in virtutea ca sunteti coasigurata sotului.
Plus ca doamnele insarcinate sunt asigurate din oficiu.