avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt interesat sa cumpar uscatoria blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt interesat sa cumpar uscatoria blocului cu care ...

Buna ziua,

Sunt interesat sa cumpar uscatoria blocului cu care am 2 pereti comuni. Unde ar trebui sa ma duc pentru a incepe demersul si daca un avocat se poate ocupa de acte? Suntem 15 pers pe casa scari si din ce am cautat nu trebuie sa fie toti de acord 2/3 parca cu ceva lege, daca ma poate ajuta cineva.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Sorin880, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorin880 , utilizator 19:21, 16 Iunie 2022
Nu pot fii dat în judecata de persoanele care nu au fost de acord? Sa zicem ca din 15 pers 2 nu sunt de acord și nici nu o să-i las sa depoziteze "gunoaiele" in uscatorie...
Pentru a începe demersul ma pot adresez unui avocat pt acte și tot ce tine?

latka a scris:

CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 650
Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune
(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.
(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.
[ link extern ]



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au de ce sa va dea in judecata, atit timp cit aveti acordul a cel putin 2/3 dintre proprietari. Sau va pot da, dar nu au sanse.
Da, puteti sa angajati un avocat pentru acest demers.
Mulțumesc de răspunsuri.

latka a scris:

Nu au de ce sa va dea in judecata, atit timp cit aveti acordul a cel putin 2/3 dintre proprietari. Sau va pot da, dar nu au sanse.
Da, puteti sa angajati un avocat pentru acest demers.

Tocmai m-am lovit de altă problemă.
Am fost la Oficiul de Cadastru sa scot hârtie pt uscatorie și au zis ca la ei nu figurează ca exista asea ceva si nimeni nu are nici o cota parte. Au zis ca dacă doresc ca continui demersul primul lucru trebuie sa plătesc un topograf autorizat sa facă topografie la tot blocul ca și cum as ridica unul nou si dupa ei sa împartă la fiecare cota partedin ea...
Dar au zis ca înainte de 2005 se putea cu o cerere la primărie prin care eu faceam intabularea si Coeficientul Energetic dacă nu are nimeni cota parte și nu exista CF...

Blocul are 3 scări diferite și fiecare scara cu uscatorie ei dar la Cadastru uscatorile nu apar...

Sa încerc la primărie? Sugestii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare uscatorie adm.borodi adm.borodi Buna ziua. Locatarii de pe o scara vor sa vanda uscatoria si au gasit un client. Ma puteti ajuta, va rog, cu procedurile si documentatia ... (vezi toată discuția)
Buna seara,spuneti-mi va rog ce trebuie facut pentru cumpararea ... Juan04 Juan04 Buna seara,spuneti-mi va rog ce trebuie facut pentru cumpararea uscatorului blocului.Trebuie semnaturile tuturor locatarilor sau 50+1?multumesc (vezi toată discuția)
Se mai poate achiziționa uscătoriile de bloc în 2022 din folosință ... KD007 KD007 Se mai poate achiziționa Uscătoriile de bloc în 2022 din folosință comună în bun propriu? Dacă da, care este procedura? (vezi toată discuția)