Buna
La firma la care lucez am fost pusa sa semnez o conventie prin care ma oblig sa platesc 10.000euro in cazul in care imi dau demisia mai devreme de 1 an de la data demnarii acesteia. in contract apare " angajatul nu poate avea initiativa incetarii Contractului individual de munca in aceasta perioada , in caz contrar obligandu-se la plata de daune interese materiale angajatorului in cuantum de 10000 euro". Mentionez faptul ca salarul pe cartea de munca este de 3,6 mil net, si ca pe copia care am primit-o eu nu apare nici o stampila de la ITM. Acum( la 4 luni dupa semnarea conventiei) vreau sa mi dau demisia. Intrebare: E posibil ca actul aditinal sa fie inregistrat la ITM? Si au cum sa ma oblige sa platesc aceasta suma?
din ceea ce scrii nu rezulta ce reprezinta cei 10.000 euro - te-au trimis la vreun training? altfel nu prea vad de unde...daca ar fi ca ei sa aiba dreptate (dar din ce scrii, daca e asa, pare un abuz) pot sa te oblige sa le retunezi proportional o parte din suma, pentru perioada pe care nu o mai lucrezi la ei, calculata la total perioada pentru care te-ai obligat sa stai. poti sa iti ia banii numnai daca te dau in judecata, iar daca cistiga, pot cere - in functie de situatie, respectiv de salariul tau la noul loc de munca- fie poprierea unor sume lunare, fie, daca nu se pot recupera pt ca suma e prea mare, te pot executa silit pe bunurile tale proprii. sincer, ma indoiesc ca s-ar putea intimpla asta.
...sau poti solicita anularea actului respectiv pentru violenta sau cauza imorala, dar asta doar daca te dau in judecata si-ti cer banii, pentru ca altefl, cererea ta ar fi lipsita de interes si respinsa ca atare de catre instanta
N-am inteles cind si de ce ai incheiat acest act! Daca ai urmat un curs de formare profesionala platit de firma, actul incheat ar putea fi valabil , dar daca ti sa impus la semnarea contractului individual de munca este contrar legii asa ca nu are nicio valabilitate.
Contract de munca
bia_bibi
Buna ziua!Am o intrebare! In 12 ianuarie 2009 am semnat un act aditional la contractul de munca prin care trec pe un alt post, acest act aditional a fost ... (vezi toată discuția)