avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața ! Avem mare ajutor de un sfat din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața ! Avem mare ajutor de un sfat din partea dumneavoastră. ...

Bună dimineața !

Avem mare ajutor de un sfat din partea dumneavoastră.

Colegii au sesizat că pe Fluturașii de salarii apar sume greșite la calcularea zilelor de Concediu de odihnă privind salariile de referință anterioare, avute cu 3 luni în urmă.
Colegul de la Resurse Umane a spus ca programul REVISAL genereaza Fluturasi de salarii cu sume gresite, dar calculul este corect.
Colegii sunt nemultumiti ca nu isi pot verifica salariile primite si, daca nu se remediaza problema, vor sa sesizeze ITM-ul.

Va rugam frumos sa ne spuneti daca se poate face ceva pentru ca sumele din Fluturasi sa nu mai apara gresite ?
Daca se vor face reclamatii la ITM, vor fi probleme ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 09:41, 20 Iunie 2022
Revisal-ul nu generează asa ceva...va induce in eroare cine susține asa ceva.
Şi atunci, înseamnă că salariul trebuie corectat ?
sau
sunt situaţii când salariile de referinţă trebuiesc introduse manual ?

- de exemplu, salariile de referinţă trebuiesc introduse manual
când există un salar iniţial, care a fost greşit,
şi ulterior a fost corectat ?
sau şi în acest caz, dacă s-a făcut prin REVISAL corectura salariului,
adică, dacă s-a depus Declaraţie rectificativă,
REVISAL-ul ar fi trebuit să afişeze salariul corect ?

Colegul de la Resurse Umane a spus ca:
- doar ce este scris pe Fluturaş este greşit,
dar calculul salariului este corect .... - poate fi corect şi adevărat aşa ceva ?
şi că
- Fluturaşul - nu este o dovadă a salariului,
poate fi şi greşit,
şi că angajatorul nu este obligat să dea la salariat
calculul salariului, dacă acesta cere în scris acest lucru,
întucât nu are nici o obligaţie în acest sens ...... - poate fi corect şi adevărat aşa ceva ?

sau

trebuie ca Fluturaşul - să se corecteze ?

Dacă angajatorul refuză să dea calculul salariului - ce se poate face ?
Cum se poate verifica dacă salriul este calculat corect ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal mario4422 mario4422 Ce se întâmplă dacă nu s-a trecut in revisal salariul brut de acum doi ani? Cine trebuie tras la raspundere? Se poate vedea dacă se face modificare acum? (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis ... gazdatunde gazdatunde Bună ziua! Am o problema mare,pe data de 30.01.2023 am trimis modificarea salariului in Revisal, pe data de 31.01,modificarea functiei,dar am gresit data ... (vezi toată discuția)
Intrebare doinitahartagan doinitahartagan Am fost amgajata la privat.Am inceput munca 15 iulie dar contractul ce munca mi sa facut dupa o luna jumatate (1 septembrie)NU ar fi trebuit sa-mi faca ... (vezi toată discuția)