avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical \"fictiv\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical "fictiv"

Ce pot face dacă am un angajat in concediu medical, dar pe care l-am văzut la o petrecere pe perioada concediului medical? De asemenea, care este perioada legala de timp in care are termen sa ma anunte un angajat ca a primit concediu medical sau ca I s-a prelungit concediul medical? Ce pot face in cazul in care nu se respecta acest termen?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 15 Iunie 2022
1. Daca are angajatorul are dubii/suspiciuni cu privire la modul de acordare a concediului medical pentru proprii salariati, poate solicita controlul modului de eliberare a certificatului de concediu medical.

Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) sau a caselor de asigurari de sanatate judetene.
[ link extern ]

2. termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical AurelCh AurelCh Buna ziua.As vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ceara analizele medicale,diagnosticul exact si scrisoare medicala de la angajatul aflat in concediu ... (vezi toată discuția)
Verificare concediu medical alinapencu alinapencu Buna ziua, In cazul in care am un salariat care a intrat in concediu medical ( ex.cod 01), cum il pot verifica? Care sunt pasii pe care eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)