avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,problema mea este urmatoarea,sunt casatorita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,problema mea este urmatoarea,sunt casatorita intre ...

Buna ziua,problema mea este urmatoarea,sunt casatorita intre mine si sotul meu exista un contract de separatie de bunuri,inaintea casatoriei sotul meu mi-a facut un contract de intretinere pe un imobil care ii apartinea,ulterior dupa cativa ani ,a dat o declaratie la notar prin care specifica ca renunta in mod irevocabil la dreptul de abitatie fara plata vreunei chirii,si declara ca e de acord cu radierea dreptului de abitatie si nu solicita ca accest drept sa-i fie restabilit printr-un contract ulterior,deasemeni declara ca renunta in mod irevocabil la dreptul de ipoteca legala reprezentand obligatia de intretinere si ingrijire ,declara ca e de acord cu radierea dreptului de ipoteca legala drept ce a fost inscris in cartea funciara in favoarea sa,,intrebarile mele sunt urmatoarele.ce se intampla cu accest imobil in cazul unui divort?,ce se intampla cu accest imobil in cazul decesului sotului meu,in conditiile in care accesta are 2 copii dintr-o casnicie anterioara ,iar impreuna avem un copil major,? pot vinde accest imobil? sotul meu are un imprumut bancar care nu a fost achitat in intregime,poate banca sa puna sechestru pe accest imobil? as fi profund recunoscatoare daca as primi un raspuns pentru fiecare intrebare in parte,fiind depasita de termeni juridici,astfel as putea intelege mai bine,situatia,fapt pentru care va multumesc din suflet,am adresat acceasta situatie aici deoarece in accest moment ma aflu intr-un impas financiar sa pot apela la serviciile unui avocat,multumesc pt intelegere.cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:30, 15 Iunie 2022
Sa intelegem corect: aveti un ctr. de vanzare cu clauza de intretinere si de abitatie viagera. Sotul a renuntat la intretinere si la abitatie si in acest moment, in CF figurati dvs. ca unic proprietar. Am inteles bine pana aici?
Daca da, in caz de divort ramaneti cu apartamentul fiindca nu partajati bunurile iar in caz de deces al sotului, iarasi ramaneti cu apartamentul fiindca nu mai este al lui. In caz de deces, insa, restul bunurilor sotului se vor imparti intre dvs. si cei 2 copii, indiferent din ce casatorie provin acestia. Puteti vinde. Banca nu va poate pune sechestru pe bunul propriu decat daca sunteti cotitular/garant la imprumut si nu achitati. Si asta se poate intampla f greu, oricum. In caz de deces al sotului, daca este singurul titular al creditului, in cazul in care acceptati succesiunea, veti datora plata in limita activului succesoral dobandit, in solidar cu cei 2 copii.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
irina.pricop, utilizator
Bună ziua!
Având în vedere declarațiile soțului dvs. despre care ați amintit, imobilul respectiv este acum al dvs., iar în caz de divorț rămâne imobilul dvs.!
Probleme cu este posibil să apară la decesul soțului dvs., actele respective putând fi atacate de moștenitori și chiar de către banca!
Veți vedea atunci ce se întâmplă!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a bunurilor ruxandralider ruxandralider Va rog sa ma ajutati intr-o problema: sunt divortata din 2001,in urma procesului de partaj casa si toate bunurile dobandite in timpul casatoriei mi-au ramas ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil cu drept de abitatie paula38 paula38 Buna ziua ,situatia este urmatoarea ,detin un imobil ,iar pt o camera din accest imobil,este instituit un drept de abitatie ,as dorii ca accest imobil sa il ... (vezi toată discuția)
Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului? Silviu Gabriel Silviu Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este ... (vezi toată discuția)