avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am primit azi prin posta decizia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am primit azi prin posta decizia de pensionare pt. ...

Buna ziua, am primit azi prin posta decizia de pensionare pt. limita de varsta, cu drepturile stabilite de la jumatatea lunii mai cand am implinit varsta de 65 de ani. Totul ok, trec peste faptul ca am facut greseala de a lucra multi ani la negru, fara a plati cotizatia, imi asum vina.
Mi-au stabilit un stagiu total de cotizare in mod corect, de 17 ani si aproape 9 luni, si cuantumul pensiei de 608 lei !? Intrebarea mea este .
- De ce nu 640 lei cat stiu ca este acum pensia minima dupa o cotizatie de minim 15 ani, nu ca ar conta f. mult diferenta, poate sa fie o greseala ?
Multumesc anticipat !
Are rost sa fac in termenul de 45 zile prevazut contestatie, asta insemnand drumuri de aproape 50 km pana la Targovidte sau nu ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
tomyblue, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 15 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatia se poate depune prin posta cu confirmare de primire. Este bine sa o faceti. Cereti si buletinul de calcul pentru a verifica cum s-a calculat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @tomyblue , daca spuneti ca toate sunt corecte , in afara de valoarea pensiei , nu prea aveti de ce sa contestati . Suma care vi se cuvine conform contributiei este de 608 lei . La aceasta se va adauga o suma de la buget pana la concurenta sumei de 1000 lei , cat este acum pensia minima ( si nu 640 lei cum - eronat - stiti dvs. ) .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
valoarea pensiei nu se stabileste direct la minim ... se face calculul si apoi se adauga diferenta pana la valoarea minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare pensie invaliditate Adriana_1017 Adriana_1017 Buna ziua. In urma unui cancer de san , mama a aplicat pentru pensia de invaliditate (poate aplica pt pensie de varsta abia peste 5 ani). are 35 ani de ... (vezi toată discuția)
N22 Ștefania28 Ștefania28 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 145 de lei,și vreau sa ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Srb Srb Ce pensie o sa aiba o persoana ce a cotizat la casa de pensii timp de 15 ani cu suma minima obligatorie? Va multumesc (vezi toată discuția)