avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Ce pensie o sa aiba o persoana ce a cotizat la casa de pensii timp de 15 ani cu suma minima obligatorie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:28, 15 Octombrie 2018
La cest moment va primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 640 de lei.
Aceasta va fi suma bruta sau neta? Stiam ca aceasta suma este pentru cei cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani. Sa inteleg ca cineva ce a cotizat 15 ani si 2 luni de zile va primi la fel cu cel ce a cotizat sub 15 ani?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Srb, utilizator
Pana la 15 ani cotizatie se da o pensie sociala care anul asta a crescut la 640 lei iar varsta minima este 63 ani (in cazul sexului feminin) deci aici se incadreaza persoana in cauza cu 15 ani si 2 luni.Dar am inteles ca ar trebui sa ii dea 1.000 lei din moment ce a facut minim 15 ani de cotizare si este incadrata la calcul normal si punctul are aceasta valoare...gresesc cumva?
Eu v-am raspuns pe actuala legislatie.
Pana la 01/09/2021 mai avem de asteptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie vârstă femeie Hanganu Maria Hanganu Maria Am 20,4 ani vechime în muncă ,am depus dosarul pe 24.09.2019 și am primit decizia de pensie cu suma de 651 lei. Pensia minimă este de 640 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Cand sa-mi depun dosarul la casa de pensii? CYBORG CYBORG Buna seara! Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti. 1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954. Este adevarat ca ies la pensie pt. ... (vezi toată discuția)
Majorare a punctului de pensie CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti. Dupa legea pensiilor ce asteapta sa fie promulgata de presedinte, persoanele care in viitor vor fi considerate ... (vezi toată discuția)