avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea situatie: parintii au decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea situatie: parintii au decedat fara ...

Buna ziua, am urmatoarea situatie : parintii au decedat fara a avea acte pe teren si casa. In urma unui proces de uzucapiune eu si cei doi nepoti (din partea fratelui decedat) am devenit proprietari pe teren, urmand a face demersurile pentru a deveni proprietari si pe casa. Luind certificatul fiscal pentru intabulare si cadastru am vazut ca la cota parte este trecut 33%. Va intreb : eu in calitate de fiu nu trebuia sa am 50% iar fiecare nepot cate 25%? Cum se procedeaza mai departe? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: syka , utilizator 22:13, 15 Iunie 2022
Buna ziua, intrucat ati devenit proprietari pe imobil in urma unui proces de uzucapiune si nu prin mostenire sau acordat cote egale tuturor persoanelor.
Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
Cabinet de Avocat Diaconu Cosmin George, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Desi in hotarare nu se specifica decat terenul inseamna ca si pt casa cotele vor fi la fel? Ma gandeam ca se va face o succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Pitesti Pitesti Buna ziua, as dori o indrumare privind o situatie in care se afla varul meu, casatorit si cu un copil de 25 de ani. Acesta locuieste de cand s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)