avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine pe cine mosteneste intru-n caz de semnatura luata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine pe cine mosteneste intru-n caz de semnatura luata cu forta

Buna ziua. Suntem 3 copii (2 frati si o sora). Parintii nostri sunt actualmente decedati. Mama mea detinea un act de vinzare-cumparare pe o suprafata de pamint, si asta inainte sa se casatoreasca cu tata. In urma inceperii succesiuni, din intimplare, am dat peste un act de vinzare-cumparare facut prin notariat, pentru acea suprafata de pamint, intre mama mea si unul dintre nepoti (adica copilul unuia din fratii mei) noi ceilalti 2 frati nestiind nimic. Problema este ca la data intocmirii actului de vinzare-cumparare, mama mea era in stare de „leguma”- nu vedea, nu auzea, nu vorbea. Este clar pentru toata lumea ca acea semnatura a fost luata cu forta. Credeti dumneavoastra ca se mai poate face ceva pentru a indrepta lucrurile? Aceste fapte s-au pretrecut in anul 1995. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:04, 17 Ianuarie 2010
daca detineti un act medical care sa ateste faptul ca vinzatoarea nu era, la data intocmirii actului de vinzare-cumparare, in deplinatatea facultatilor mintale, sau ca actul a fost incheiat la sediul notariatului si ca aceasta nu se putea deplasa, etc, se poate cere, pe temeiul viciilor de consimtamint, anularea actului intocmit.
Intr-o astfel de situatie,trebuie sa faceti dovada discernamantului alterat(lipsei capacitatii de exercitiu la momentul testarii) al mamei dvs pe motiv de boala.
Aceasta o puteti puteti proba cu acte medicale,expertiza medico-legala si cu martori.
Trebuieste cautata la medicul de familie fisa medicala a mamei dvs,tratamentele aplicate etc.sau la o unitate spitaliceasca unde a fost internata anterior intocmirii testamentului.
Pe baza acestor acte se poate solicita efectuarea unei expertize medico-legale care sa concluzioneze asupra capacitatii de exercitiu a decedatei in momentul testarii in raport de afectiunile avute si cu tratamantul urmat.
sunt totusi sanse mari sa anulati prin instanta contractul daca puteti dovedi ca la semnarea contractului mama dvs nu a fost in deplinatatea facultatilor mintale.
Achiesez la ceea ce a postat AvoKitten cu privire la problema pusa in discutie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza intretinere madlenesiatat madlenesiatat Suntem 4 frati.Mama (vaduva si unica proprietara a unui apartament), a incheiat act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu 2 dintre frati (fiind ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare imobil catre unul dintre copii lambeu lambeu Mama mea m-ia vandut un apartament cu 5000 EUR, am facut contract de vinzare cumparare mama catre fiu poate fi atacat. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare adrian288 adrian288 Buna ziua. Am cumparat de la parintii mei apartamentul cu clauza de uzufruct viager acum 6 ani. Provin din prima casatorie a mamei mele, la fel cum tatal meu ... (vezi toată discuția)