avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua! Sunt administrator si angajat la o firma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua! Sunt administrator si angajat la o firma care are ...

Buna ziua!
Sunt administrator si angajat la o firma care are sediul in București, sectorul 1 . Doresc sa închiriez un apartament de la o persoana juridică in care sa locuiesc. Ținând cont ca eu sunt domiciliat in CI in Bragadiru, iar apartamentul este in București lângă sediul firmei , nu pot incadra aceasta cheltuiala ca fiind deductibila, si deduce tva-ul de pe factura (inchirez de la o persoana juridica), fara sa declar punct de lucru?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:30, 19 Iunie 2022
Buna ziua,


Conform art. 25 alin. 4 lit. d si pct. 17 alin. 4 lit. b din Normele metodologice de aplicare sunt nedeductibile la calculul profitului impozabil cheltuielile facute in favoarea actionarilor sau asociatilor, intre care si cheltuielile cu chiria si intretinerea spatiilor puse la dispozitie acestora.

Prin urmare cheltuiala cu chiria si tva ul aferent sunt nedeductibile si mai mult, se vor include pe stat ca avantaj impozabil (daca administratorul este salariat) sau se vor taxa cu 10%, ca venituri din alte surse, daca adminstratorul nu este salariat.


Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta de serviciu administrator srl miskynights miskynights Buna ziua, Sunt administratorul unei societati comerciale cu domiciliul in aceeasi localitate si am urmatoarea intrebare: - poate societatea comerciala ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Decontare chirie princessmaya princessmaya Este un apartament inchiriat,iar persoana care l-a inchiriat este si administatorul unei firme.Ar putea cumva sa deconteze chiria din incasarile ... (vezi toată discuția)