avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. La data de 30 iunie un salariat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. La data de 30 iunie un salariat împlinește varsta ...

Bună ziua.
La data de 30 iunie un salariat împlinește varsta de 60 de ani.
Vechimea în muncă este de 40 de ani, fără stagiul militar.
La acea dată va depune dosar de pensionare anticipată.
Ce pași urmează să facă societatea.
Se emite decizie de încetare a CMI?
Sau la cererea salaritului,care nu mai dorește să lucreze, poate intra în concediu fără plată până la sosirea deciziei?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 16 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ambele parti sunt de acord si nu vrea sa astepte decizia de pensionare anticipata poate inceta contractul de munca conform art. 55 lit b din Codul Muncii la data la care doreste salariatul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata, incetarea contractului de munca buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati si mie cand se poate pensiona anticipat o femeie nascuta in nov.1956 cu un stagiu de cotizare de 32 ani?mie mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o colega care a implinit varsta de 60 ani si are vechimea necesara pensionarii la limita de varsta. Este obligatoriu pentru angajator sa emita ... (vezi toată discuția)