in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu câțiva proprietari,strângerea unui fond de reparatii pentru lucrări urgente la subsolul blocului.am încheiat procesul verbal ,iar cei prezenți acolo au semnat că sânt de acord .de la vorbă la faptă e cale lungă ,iar din cei prezenți doar unul a contribuit cu bani ceilalți nu au dat nici un ban cel care a dat banii ne amenință acum că da asociația in judecată și aduce sanepidul pentru că nu se implica asociația.asociatia in sine nu poate să bage mâna în buzunarul proprietarilor ,iar că sa i acționeze în instanță(cum ne a sugerat acel proprietar ,el fiind și fost avocat)nu poate să cheltuie 500 lei cu fiecare că sa recupereze 100 lei.cum vedeți dvs această situație?
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari este oligata sa constituie si sa actualizeze fond de rulment pentru interventii la partea comuna de condominiudaca exista hotararea adunarii generale,aveti dreptul sa executati reparatiilela partea comuna ,urmand sa repartizati individual cota de plata tuturor proprietarilor de pe scara beneficiara a interventiei
gigiz
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ynocentta
"Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari este oligata sa constituie si sa actualizeze fond de rulment"
Nu. Pentru lucrari de reparatii este necesar constituirea unui fond de reparatii nu fond de rulment.
Daca acest fond de reparatii a fost aprobat in Adunarea generala statutara conform L. 196/2018 atunci se strang banii de la toti proprietarii respectand procedurile prevazute tot in L. 196/2018. Cine nu plateste va fi inregistrat cu restante pentru care se pot aplica si penalitati ptr. intarziere.
paulica_67
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dincolo de toate aceste proceduri de penalități,de alte constrângeri ,pe mine mă interesează să strâng banii sa fac lucrarea cat mai repede.nu mă încălzesc penalitățile ,pe mine mă presează timpul.ce folos că un proprietar îmi dă banii peste 3 ani. nu toată lumea e înțelegătoare și buna platnica.
gigiz
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, inteleg ca este o urgenta si sunt de acord cu dvs. Ce nu inteleg eu este faptul ca dvs. ati initiat constituirea unui fond de repatatii acum cand deja sunteti in criza te timp. Ma scuzati dar asta trebuia facut la inceput de an iar acum, cel mult, doar completati fondul de reparatii daca era cazul. Va sugerez sa cititi art. 71 din L. 196/2018
In prima postare eu doar va reaminteam cum trebuie sa procedati cu restantierii. Nicio clipa nu m-am gandit ca dvs. nu aveti deja constituit fondul de reparatii.