avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parada de la Galati. O fetita a murit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parada de la Galati. O fetita a murit

Imi cer scuze daca n-am postat in sectiunea potrivita.

Probabil stiti ce s-a intamplat la Galati, o fetita de 12 ani ucisa de o motocicleta scapata de sub control la o parada.

Cine ar merita sa fie tras la raspundere pentru ce s-a intamplat?

Motociclistul, pentru ca a fost autorul efectiv?
Organizatorii, pentru ca nu au avut in vedere si protectia spectatorilor?
Municipalitatea, pentru ca a aprobat organizarea concursului?
Politia, pentru ca nu l-a oprit?
Nimeni?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 23:09, 11 Septembrie 2006
Parerea mea este ca organizatorii sunt direct raspunzatori pentru acest eveniment ingrozitor.
Ca parinte, am si eu o fetita de 5 ani, ma gandesc daca acesta chiar era un spectacol potrivit pentru un copil... Poate parintii au facut greseala de a o lasa intr-un loc mult prea periculos, chiar si pentru un adult. Sunt sigura insa ca toti avem momente in care nu ne protejam suficient... pe noi sau persoanele cele mai dragi noua....
Organizatorii trebuie sa plateasca pentru neglijenta.
Este f. trist......
penal raspunde cel care a condus motocicleta.
civil = motociclistul + organizatorii - daca se dovedeste ca nu s-au luat masurile necesare protejarii celorlalti
Ma indoiesc ca cel care a condus motocicleta sa raspunda penal. Caz in care ar fi vorba de ucidere din culpa.
Se stie ca daca participi la o competitie sportiva, iar unul dintre competitori sufera vreo vatamare corporala sau chiar decedeaza, cel care i-a produs acea vatamare sau din cauza caruia s-a produs decesul, fie vorba chiar de intentie, nu raspunde penal. Caci intentia este, sub forma ei indirecta, la toate sporturile "martiale", desi personal sunt convins ca apare si ca intentie directa de multe ori (adica adversarii isi doresc unuia altuia moartea), cu cat sporturile sunt mai violente.
Ei, deci se accepta ca frumusetea sportului sa aduca cu sine si un risc, acela de a aduce atingere integritatii fizice. In speta de fata este vorba de un spectator. Care, daca se va dovedi ca nu a stat in locul recomandat de organizatori pentru a se afla in siguranta, este vinovat de producerea accidentului.
Singurii care pot avea de suferit sunt oprganizatorii, iar nu cel care a pilotat, ca nu au avut grija ca nimeni sa nu depaseasca linia de protectie.
Si mai e un aspect. Codul rutier va specifica faptul ca un pieton este vinovat pentru ca nu traverseaza prin loc permis.... desi e impropriu, deoarece spectacolul nu se desfasura pe drumuri publice.... avocatul conducatorului motocicletei se poate prevala si de o lege penala mai favorabila.
reciteste materia..
poate iti schimbi parerea .. pt. ca aberezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie soldat cu victime lupul-sur lupul-sur Am fost autorul unui accident de circulatie, soldat cu victime. Ma deplasam in localitate, cu viteza legala, fara a fi baut, cand din afara carosabilului mi-a ... (vezi toată discuția)
Cine plateste dauna materiala si morala? Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna seara, Va rog cei care au cunostiinta in cauza sa ma ajute la urmatoarea speta: Cu ocazia unor intilniri al motociclistilor, motociclistii au defilat pe ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)