avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... IMPORTANT!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

IMPORTANT!

Buna ziua !
Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia in acelasi timp si nici repararea aticului. Inlocuirea aticului o platesc de nevoie doar eu pt ca pasarile distrug polistirenul de la termoizolatia peretelui exterior..(o portiune de tabla veche este lipsa) De asemene asociatia a zis sa platesc in paticular si termoizolatia membranei , daca vecinul alaturat e de acord , pt a nu fi probleme cu scurgerea.(fiecere de la etaj 4 sa ne platim individual) Costul termoizolatiei este f mare, vecinul iar nu mai doreste termoizolatia. Asociatia a fixat rate lunare la fiecare apartament pt hidroizalie, iar unii nu isi permit nici aceasta si s a specificat ca se vor plati penalizari .
La iarna iar se va face f mare condens, broboane de apa , mucegai, apartamentul meu se degradeaza si nu stiu cum sa primesc aprobarea de izolare termica a anvelopei, lucrare la ale carei costuri sa perticipe toate apartamentele de pe tronsonul meu ( respectiv sub ap meu).
VA ROG UN RASPUNS !
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2022
irinucairinuca23, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinucairinuca23 , utilizator 17:36, 19 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018,asociatiile de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a apartii comune de condominiu
Legal,asociatia de proprietari este responsabil exclusiv pentru executarea reparatiei terasei condominiului
Pretentiile asociatiiei de a achita dv c/v atic.memebrana nu au temei legal
Legea in vigoare obliga asociatiile de proprietari sa constituie si sa actualizeze functie de necesitati si evenimente fond de repartii parti comune
Notificati oficial asociatia de proprietari prin reprezentant legal sa se achite de executarea reparatiilor la parte comuna condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)