avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosire spatiu comun bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosire spatiu comun bloc

M-am mutat recent intr-un apartament la ultimul etaj al unui bloc vechi, de 4 etaje.

Fiecare etaj are cate 4 apartamente, iar ultimul etaj are doar 2, iar spatiul unde ar fi trebuit sa fie celelalte 2 apartamente este o terasa, accesata printr-o usa de pe casa scarii. Terasa are hidroizolatie din membrana bituminoasa.

As dori sa folosesc exclusiv o parte din aceasta terasa, sa o transform in terasa circulabila si sa ii pun o balustrada pe atic.

Avand in vedere ca investitia ar fi una majora, ce variante am sa intru in posesia acestei terase pentru un timp indelungat (10-30 ani) ?

Ce tip de contract trebuie sa fac si cu cine mai exact?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:58, 14 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
terasa e comuna. daca o vreti va trebui sa o cumparati, sa o scoateti din indiviziune si sa o intabulati pe numele dvs. acum, nu in 30 ani. apoi veti obtine autorizatie de construire si veti face modificarile. contractul se semneaza cu fiecare proprietar in parte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terasa reprezinta parte comuna
Schimbarea destinatiei partii comune condominiu este concret explicata si prevazuta in disp L nr 196/2018
Este necesar acordul autentificat al tuturor proprietarilor si al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! irinucairinuca23 irinucairinuca23 Buna ziua ! Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia ... (vezi toată discuția)
Buna locuiesc intrun bloc cu 4 etaje la etajul 4 daca exista ... suiogan ioan suiogan ioan buna locuiesc intrun bloc cu 4 etaje la etajul 4 daca exista un incendiu sau ceva si ar trebui sa ies pe acoperisul blocului nu se poate pt ca este inchis cu ... (vezi toată discuția)
Amenajare terasa pe acoperis bloc in scop personal Turturica George Turturica George Buna ziua! Am cumparat recent un apartament in Ploiesti la etajul 8 (1/8) adica ultimul etaj.As dori sa execut hidroizolatia intregului acoperis cu ultimele ... (vezi toată discuția)