avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ascultarea și Divulgarea discuțiilor private
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ascultarea și Divulgarea discuțiilor private

Bună ziua,
Ma confrunt cu o situație neplăcută din cauza unui coleg.
Coincidenta a făcut ca acest coleg sa se afle întâmplător în curtea vecinilor mei (sunt rude, nu am știut pentru ca ne-am mutat de 1 luna) și sa asculte o conversație privata între mine și o alta colega, care tocmai pleca de la mine, fusese în vizita. Informațiile pe care colegul curios le -a dobândit în acest fel, stand și ascultând după gard, le-a expus superiorilor de la serviciu încă de a2a zi, punandu-ma în situația jenanta de a-mi pune în cap o parte importanta dintre colegi si conducerea companiei unde lucrez.
Am fost chemata în ședințe cu superiorul meu, lucru care m-a pus într o situație stânjenitoare, nu mai spun de stres și rușinea trăite, doar pentru ca ...mi am permis niște bârfe cu o colega în afara programului, pe un drum privat, unde am drep de servitute, nici măcar nu este drum public.
Mai mult decât atât, din curtea unde se afla, a pozat casa noastră și a postat pe o rețea de socializare imaginea, amnenitandu-ma în descrierea acelei fotografii ca " se va juca cu noi", dandu-mi astfel de înțeles ca ne-a auzit ascultandu-ne din curtea vecina.
Îmi doresc sa acționez aceast coleg în instanta pentru ca a divulgat aspecte din viata mea personala, opinii personale, pe care mi le am expus în intimitate, doar ca nu știu dacă Art. 226 din Codul Penal se aplica și fără sa existe materiale video, inregistrai, sau alta tehnica folosita.
Va mulțumesc,
Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
ioanamadalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanamadalina , utilizator 20:53, 19 Iunie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar dacă nu exista niciun folos, niciun obiect al șantajului? Singurul scop este sa facă rău...

Voinea Liviu a scris:

Art. 226 CP in nici un caz.
Dar la cum a pornit ,joaca lui se poate transforma usor in art. 207 CP.



Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
ioanamadalina, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire camere de supraveghere irina1981 irina1981 BUNA ZIUA! MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CU UN SFAT? Un vecin de-al meu si-a montat camere de supraveghere anul trecut 2015, in septembrie, de atunci una ... (vezi toată discuția)
Vecinul îmi spune să nu înregistrez luptele de câini din curtea lui. Îmi poate interzice asta? DellJ DellJ Salutari! Am o problemă cu câinii vecinilor mei. Se luptă constant și sunt lăsați nesupravegheați provocând un zgomot mare care deranjează pe ... (vezi toată discuția)
Camera ascunsa in institutii bancare ContSters351466 ContSters351466 Inregistrarea audio-video(camera ascunsa) de catre o companie in institutii bancare constituie o infractiune? Inregistrarile nu vor fi facute publice, sunt ... (vezi toată discuția)