avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eu cu inca 4 5 colegi am avut un grup privat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eu cu inca 4 5 colegi am avut un grup privat de whatsapp ...

Buna ziua ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor.
Eu cu inca 4 5 colegi am avut un grup privat de whatsapp...unde uneori ne mai spuneam ofurile...alteori adresam injurii in asupra superiori,cuvinte greu de digerat...etc,vorbeam urat la adresa lor,dar ei nu erau pe grup..(Lucrez in mapn)
Astazi mi sa pus in fata niste screenshoturi de pe grupul respectiv cu injuriile adresate unor superiori,cel mai probabil unul dintre colegii de pe grup a facut screenshot si lea prezentat Conducerii....tot odata cel mai probsbil si mesajele audio din grup au fost salvate,Intrebarea mea este...se pot folosi de ele sa ne dea in judecata pentru defaimare injurii si alte cele ?
Dat fiind ca acela era un grup privat un grup de facut mistouri, iar tot ce am vorbit acolo si am injurat nu le-am spuso personal celor in cauza doar pe acel grup.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista posibilitatea unei actiuni in instanta , cum exista si posibilitatea de a se exercita presiuni asupra dvs sa va dati demisia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da exista posibilitatea formulării unei acțiuni în civil prin care sa vi se solicite daune morale.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Grupul dvs. s-a pretat la ceea ce se numește în mod curent "bârfă". Faceți abstracție de "suportul digital" și reformulați întrebarea: mi-am bârfit șeful într-un grup de prieteni, pot fi dat în judecată? Acum cred că ați înțeles.
"Conducerea" va avea mai multă minte decât dvs., că de aia ea este "cea care conduce" iar dvs." cel condus", și nu vă va da în judecată, că procesul ar suna cam ca cearta dintre două florărese; nu face cinste. Dar vă va ține minte...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
hotumattua, utilizator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plan oficial, nu va faceti griji cu privire la un proces, nu va fi! Nu uitati ca whatsapp garanteaza confidentialitatea mesajelor! Si, in plan personal, nu ii uitati pe cei care au comis-o! Nu amestecati job-ul cu mahalaua pe care au facut-o colegii, devoaland mesaje PRIVATE! Fiti corect la serviciu, respectuos si nu faceti comentarii cu nimeni, nici cu superiorii pe tema continutului mesajelor!
Oficial, nu va poate antrena nimeni, cu nimic, raspunderea de niciun fel, cat timp nu exista secrete profesionale sau alte informatii confidentiale strict legate de locul dvs de munca in acele mesaje.
Oficial si personal, faceti cu atentie orice pas/miscare/, fiti atent la orice conversatie si nu va lasati tarat in zone gri ale santajului/amenintarii etc.
Ramaneti decent, caci nu aveti a va teme de nimic!
Si circumspect cu privire la amicitii si eventuala antipatie a sefului/sefilor. Dar, cu timpul, acestea se sting. Doar faceti-va datoria impecabil, fara fisura, si atat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici pe departe, nu de vreo instanta ar trebui sa-ti fie frica. Exista niste regulamente militare care precizeaza cam unde te incadrezi cu astfel de barfe, dar ar fi trebuit sa stii deja. Doar daca nu esti mai nou in sistem, dupa cum pare... Exista niste sanctiuni de ordine interioara, exista un Consiliu de Onoare. Daca ai fi vorbit in particular cu vreun coleg, nicio problema, era una, dar cand e vorba de un grup mai mare si de defaimare de natura militara, poate ca meriti o atentionare mai serioasa. Pana la urma, a face parte dintr-un sistem bazat pe disciplina si alte alea nu e acelasi lucru cu a fi angajat in grupul baietilor de la benzinarie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane ... Magdalena22 Magdalena22 Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane de pe facebook si sa o trimiti intr-un mesaj privat unor prieteni? Unul din acestia te tradeaza ... (vezi toată discuția)
Bună ziua !tatăl meu ,a fost anunțat că i se va desface contractul ... NicoletaN20 NicoletaN20 Bună ziua !Tatăl meu ,a fost anunțat că i se va desface contractul de muncă printr-un mesaj pe WhatsApp pe grupul de muncă.Motivul că ar fi consumat ... (vezi toată discuția)
Armata werner werner buna seara. am fost functionar public si acum lucrez ca ofiter -- am fost declarat admis in urma unui concurs in anul 2007-- intr o structura ... (vezi toată discuția)