avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua .Am un dosar de pretentii ,in care cererea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua .Am un dosar de pretentii ,in care cererea de chemare ...

Buna ziua .Am un dosar de pretentii ,in care cererea de chemare in judecata a fost anulata .Pot redepune cererea la instanta ?In paralel ,pentru nerespectarea procedurilor si incalcarea CPCIV. pot deschide o actiune cedo ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: comanescudumitru2014@gmail.com , utilizator 14:08, 22 Iunie 2022
Buna ziua, puteti redepune actiunea daca mai sunteti in termenul de prescriptie. Cu privire la CEDO, una dintre conditii este sa fi parcurs toate caile de atac interne inainte de a sesiza Curtea si sa fiti in termenul de depunere. V-as recomanda mai degraba sa va consultati cu un avocat in privinta noului dosar pentru a evita sanctiunile intampinate deja pentru nerespectarea procedurilor.
Multumesc d_na avocat pentru raspuns..Eu cred , din punctul meu de vedere ca nu am incalcat nicio procedura ,deoareace cererea de chemare in judecata a fost intocmita in temeiul legii 677/2001 privind datele pesonale ,iar la art.18(3) si prev.ca ,,actiunea este scutita de taxa de timbru,,,in schimb judecatorul de la prima instanta si judecatorii din camera de consiliu nu au respectat procedura de regularizare a cerererii,respectiv art.200 si nici art 201 de catre judecator,cererea fiind comunicata paratilor,Cererea s-a anulat in sedinta publica prin hotarare , nu prin Incheiere in camera de consiliu asfel ca nu am mai avut in temeiul CPCIV.nicio cale de atac, ajungand sa se judece in final RECURSUL la ICCJ -acesta fiind respins.La ICCJ nu s-au respectat atributiile stabilite pt.completul de filtru .(nu s-a intocmit raportul de admitere in 30 zile si nu s-a comunicat pentru a-mi putea expune punctele de vedere, judecand cauza fara a avea dovada comunicarii raportului)..
Cu stima ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .am un dosar de pretentii pe legea 677/2001 /abrogata,deoarece ... comanescudumitru2014@gmail.com comanescudumitru2014@gmail.com Buna ziua .Am un dosar de pretentii pe legea 677/2001 /abrogata,deoarece faptele s-au savarsit in anul 2018.La art.18 legea prevedea ca actiunea e scutita de ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile imperative ale unei legi sunt obligatorii sau nu ? Statescu Statescu La multi ani! In Legea 85/2006 a insolventei, la art.122 se spune:\"Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si [b]lichidatorul va ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs de catre instanta de contencios administrativ winter_wind winter_wind dupa ce curtea de apel s-a pronuntat in vederea recursului unei actiuni in contencios...mai exista vreo cale de atac? se mai poate face vreo actiune la ... (vezi toată discuția)