avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dispozitiile imperative ale unei legi sunt obligatorii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dispozitiile imperative ale unei legi sunt obligatorii sau nu ?

La multi ani! In Legea 85/2006 a insolventei, la art.122 se spune:"Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si lichidatorul va notifica aceasta fiecarui creditor." Legiuitorul a inteles sa impuna notificarea pentru a da posibilitatea creditorului sa uzeze de dreptul sau de a face contestatie (art.6 CEDO), prin notificare (continutul ei cadru fiind anexa 3.8 din Ord. min. just. nr.1692/2006) creditorul afland despre data afisarii planului de distribuire la usa tribunalului si astfel de termenul in care poate face contestatie(15 zile), care este termen de decadere. INTREBARE: este obligatorie notificarea ?
Cel mai recent răspuns: Statescu , utilizator 13:14, 2 Ianuarie 2012
Citarea partilor precum si comunicarea actelor de procedura in materie de insolventa se face in conformitate cu art. 7 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Asadar, daca notificarea in cazul pe care l-ati relatat s-a facut prin Buletinul Procedurilor de Insolventa, aceasta este prezumata a fi indeplinita la data publicarii.
D-le consilier, nu s-a facut nici un fel de notificare, lucru recunoscut de catre Curtea de Apel Ploiesti. Cu toate acestea Curtea a respins recursul motivand asa:" este adevarat ca nu s-au notificat creditorii(salariati) dar nu rezulta ca acestia au cerut repunerea in termen". Adica, dupa cum vedeti avem de a face cu o intoarcere ca la Ploiesti - da, nu s-a facut notificarea dar nici voi nu ati cerut alt termen. Noi nu l-am stiut pentru ca nu am fost notificati. Cand l-am aflat , desi am facut contestatie , aceasta s-a respins ca fiind tardiva.
Sfatul meu este sa contactati un avocat care sa aiba si calitatea de practician in insolventa, deoarece consider ca problema este destul de complexa pentru a putea fi dezbatuta in acest cadru.
Deja ne-am adresat CEDO, pentru mai multe articole incalcate.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Statescu, utilizator
Cum de nu stia lichidatorul de adresa/sediu creditorului.
Eu ampe rol un asemnea proces, iar cimunicarile se fac intre parti la sediul lor, prin posta.

Alte discuții în legătură

Recurs in anulare Statescu Statescu Buna ziua! Intr-un recurs la Curtea de Apel Ploiesti unul dintre motivele de casare a fost nerespectarea dispozitiilor art.122 din L85/2006 a insolventei. ... (vezi toată discuția)
Imperativ, dar nu pentru unii judecatori taticu100 taticu100 Buna seara! Intr-un recurs la Curtea de Apel, s-a aratat ca lichidatorul nu a notificat creditorii cu privire la planul de distribuire, doar l-a afisat la usa ... (vezi toată discuția)
Legea trebuie respectata si de catre judecatori ? suparattul suparattul Buna seara! Din art.122 al Legii 85/2006 a insolventei:\"[i]Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si[/i] [b]lichidatorul va notifica ... (vezi toată discuția)