La multi ani! In Legea 85/2006 a insolventei, la art.122 se spune:"Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si lichidatorul va notifica aceasta fiecarui creditor." Legiuitorul a inteles sa impuna notificarea pentru a da posibilitatea creditorului sa uzeze de dreptul sau de a face contestatie (art.6 CEDO), prin notificare (continutul ei cadru fiind anexa 3.8 din Ord. min. just. nr.1692/2006) creditorul afland despre data afisarii planului de distribuire la usa tribunalului si astfel de termenul in care poate face contestatie(15 zile), care este termen de decadere. INTREBARE: este obligatorie notificarea ?
Citarea partilor precum si comunicarea actelor de procedura in materie de insolventa se face in conformitate cu art. 7 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Asadar, daca notificarea in cazul pe care l-ati relatat s-a facut prin Buletinul Procedurilor de Insolventa, aceasta este prezumata a fi indeplinita la data publicarii.
D-le consilier, nu s-a facut nici un fel de notificare, lucru recunoscut de catre Curtea de Apel Ploiesti. Cu toate acestea Curtea a respins recursul motivand asa:" este adevarat ca nu s-au notificat creditorii(salariati) dar nu rezulta ca acestia au cerut repunerea in termen". Adica, dupa cum vedeti avem de a face cu o intoarcere ca la Ploiesti - da, nu s-a facut notificarea dar nici voi nu ati cerut alt termen. Noi nu l-am stiut pentru ca nu am fost notificati. Cand l-am aflat , desi am facut contestatie , aceasta s-a respins ca fiind tardiva.
Sfatul meu este sa contactati un avocat care sa aiba si calitatea de practician in insolventa, deoarece consider ca problema este destul de complexa pentru a putea fi dezbatuta in acest cadru.
Cum de nu stia lichidatorul de adresa/sediu creditorului.
Eu ampe rol un asemnea proces, iar cimunicarile se fac intre parti la sediul lor, prin posta.
Recurs in anulare
Statescu
Buna ziua! Intr-un recurs la Curtea de Apel Ploiesti unul dintre motivele de casare a fost nerespectarea dispozitiilor art.122 din L85/2006 a insolventei. ... (vezi toată discuția)