avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Imperativ, dar nu pentru unii judecatori
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Imperativ, dar nu pentru unii judecatori

Buna seara! Intr-un recurs la Curtea de Apel, s-a aratat ca lichidatorul nu a notificat creditorii cu privire la planul de distribuire, doar l-a afisat la usa tribunalului. Creditorii au aflat tarziu despre acesta asa ca au depasit termenul de contestare. Curtea de Apel retine faptul ca intr-adevar nu s-a facut notificarea, dar ca nici creditorii nu au cerut repunerea in termen. Asa ca s-a dat decizia tardivitatii depunerii contestatiilor, decizie irevocabila. Art.122,alin.2 din L85/2006 :(2) Pentru motive temeinice, judecatorul-sindic poate prelungi cu cel mult o luna sau poate scurta termenul de prezentare a raportului si a planului de distribuire. Planul de distribuire va fi inregistrat la grefa tribunalului si lichidatorul va notifica aceasta fiecarui creditor. O copie de pe raport si o copie de pe planul de distribuire vor fi afisate la usa tribunalului. Se observa ca dispozitia legii cu privire la notificare este imperativa, deci obligatorie. Prin lipsa acestei notificari, creditorilor li se refuza accesul la justitie, un drept fundamental. Acest fapt contravine atat Constitutiei Romaniei, cat si CEDO. Dvs. ce parere aveti si ce s-ar mai putea face in continuare - contestatie in anulare, recurs la ICCJ si CEDO ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:46, 29 Iunie 2011
Din pacate titlul subiectului nu este corect

Imperativ, dar nu pentru unii judecatori

prevederea legislativa mentionata de dvs este imperativa pentru lichidator nu pentru judecator
Din punctul meu de vedere solutia data de instanta este corecta avand in vedere cererea formulata

Curtea de Apel retine faptul ca intr-adevar nu s-a facut notificarea, dar ca nici creditorii nu au cerut repunerea in termen. Asa ca s-a dat decizia tardivitatii depunerii contestatiilor, decizie irevocabila

daca nu ati cerut instanta nu va da din oficiu
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in anulare Statescu Statescu Buna ziua! Intr-un recurs la Curtea de Apel Ploiesti unul dintre motivele de casare a fost nerespectarea dispozitiilor art.122 din L85/2006 a insolventei. ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile imperative ale unei legi sunt obligatorii sau nu ? Statescu Statescu La multi ani! In Legea 85/2006 a insolventei, la art.122 se spune:\"Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si [b]lichidatorul va ... (vezi toată discuția)
Legea trebuie respectata si de catre judecatori ? suparattul suparattul Buna seara! Din art.122 al Legii 85/2006 a insolventei:\"[i]Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si[/i] [b]lichidatorul va notifica ... (vezi toată discuția)