avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in strainatate cu familia noua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in strainatate cu familia noua

Buna ziua! Am un copil de 12 ani din casnicia anterioara. Relatiile copilului cu tatal biologic sunt tensionate, refuza vehement sa i permita vacante in strainatate cu noi, pe motiv ca poate face asta. Ce se poate face legal?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2022
Warrior79, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:09, 27 Iunie 2022
Va puteți adresa instantei de judecata cu o cerere prin care sa se suplinească acordul tatălui pentru călătorie. Astfel, puteți sa ieșiți din tara în baza hotărârii judecătorești.
Procedura este una rapida, se judeca in regina de urgenta, astfel ca aveți șanse sa plecați chiar în aceasta vacanta de vara.
Contactați un avocat și va îndruma acesta pas cu pas.
Daca aveti timp va puteți judeca.
Nu exista alta cale.
Avocatii va pot rezolva problema.

Ați putea încerca să obțineți custodie exclusivă în viitor.
Lucrurile trebuie însă pregătite de avocat din timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copii minori Tania30 Tania30 Bună. Sunt o mama a doua fetite,6 și respectiv 4 luni cu o căsnicie eșuată.Soțul consuma alcool, este agresiv verbal cu mine de fata cu fetitele, trăim ... (vezi toată discuția)
E necesar acordul tatalui pt vacanta minor in afara tarii ? AmbrusKrisztina84 AmbrusKrisztina84 Buna ziua, sunt divortata de 1 an, am un baietel de 5 ani, si vrem sa mergem in vacanta in vara aceasta in strainatate. Pot sa scot copilul din tara si fara ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca de suplinire acord parinte pentru calatorie in strainatate yoana_79 yoana_79 Buna.Va rog frumos daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la intrebarea cat este valabila hotararea judecatoreasca de suplinirea acordului ... (vezi toată discuția)